Carla Ausems

Naam van mijn hond:

Binky

Over mij;

Ik woon in Culemborg samen met mijn man Willem en onze Border Terriër TeenyWeeny.

Met TeenyWeeny heb ik eerst gehoorzaamheidstraining gevolgd, wat ontzettend leuk en leerzaam was. Daarna ben ik verder gegaan met trainen voor G&G (Gedrag & Gehoorzaamheid), examen gedaan en geslaagd.

Binky woont niet bij ons, hij is de hond van mijn moeder. Ik geef ondersteuning in gehoorzaamheid en beweging. Met Binky heb ik gehoorzaamheid B gedaan (en geslaagd), daarna ben ik recreatief behendigheid met hem gaan lopen.

n Culemborg ben ik 2 jaar geleden begonnen met lesgeven, mijn trainersopleiding heb ik bij O&O (Opvoeding & Opleiding honden) gevolgd.

Over mijn hond;

Mijn hond TeenyWeeny een Border Terriër van 13,5 jaar oud.

Mijn 'lease' hond Binky, een kruisinghond afkomstig uit Spanje van 4 jaar oud.

Rol binnen de Kynologenvereniging Nieuwegein:

Per januari 2017 ga ik les geven bij de KVN aan pups en eigenaren. Later in het seizoen ga ik ook training geven bij de GH.

Een goed opgevoede hond is een hond die zich goed gedraagt in de maatschappij en in het gezin. Dit houdt  o.a. in dat de hond geen overlast veroorzaakt door blaffen en/of bijten, niet trekt aan de lijn en komt als je hem roept. Voor de baas is het erg prettig om een goed opgevoede hond te hebben, voor de hond is het fijn om een goed opgevoede hond te zijn.

Tijdens de training wil ik in een open en gezellige sfeer, mij hiervoor inzetten om dit te bereiken.

Nog twee te gaan.

We zien geen grote verrassingen of toch wel? De scores in de top liggen nog steeds dicht bij elkaar
dus met nog twee te gaan kan alles nog gebeuren.

De Lummels
Jingo met Natasja Vos scoort niet slecht maar laat de concurrentie nu wel inlopen. En als we naar de
scores kijken dan zien we wel een lichte dalende lijn, als dat maar goed gaat.
Stacy met Marloes komen ijzersterk opzetten en hebben het gat met de nummer 1 terug gebracht
naar 4 puntjes. Daar is niet veel meer nodig voor een wisseling van de wacht.
En ook Dexter met Richard sluiten goed aan met de winst in het VP. Als ik Natasja was dan zou ik
heeeeel erg hard gaan trainen.

Jarah en Dennis zijn hier de grote verliezers terwijl ze nog wel 8 puntjes binnen harken zakken ze
toch drie plekken en het podium is daarmee verder weg dan ooit.

De ukkies
Wodka met Tia nemen hier het stokje over van Marjolein, wie zag die aan komen? Of wacht
Marjolein was er niet ja dat helpt niet zeg maar.
Babs met Marjolein die zo goed op weg waren kunnen door afwezigheid helaas niets anders doen
dan lijdzaam toekijken.
Cara en Marjo komen lekker op zetten maar zijn ze op tijd? Het gat naar de nummer 1 is wel al groot.

Door de winst van het VP stijgt Gina met Debbie maar liefst 7 plaatsen, een knappe prestatie.

De ougies
D’oro en Ria handhaven zich en hebben nog een voorsprong van 12 punten op de nummer 2. Gaan
ze het redden?
Bongo heeft zijn best weer gedaan en Steven heeft goed gevolgd. Hij stijgt gelijk twee plaatsen en
heeft de achtervolging ingezet, maar is het op tijd? Wat jammer dat ene nulletje tussen de 20
scores…..
En ook hier weer een iets minder gelukt spel door Valar en Dennis. Het wordt nu echt oppassen niet
helemaal weg te zakken.

Het wordt wel tijd dat er wat veteranen bij komen want het is wel een kort lijstje. Ik denk dat dit met
de tijd goed komt………ai dat is wel een heel slechte woordgrap.

Analyse Vast Parcours

Een nieuw seizoen en nieuwe kansen, de moeder van alle spellen het vast parcours.
Laten we kijken hoe het gegaan is:

De Lummels
Richard de Bruin met Dexter flikt het weer, met een laagvliegsnelheid van 37,91 seconden is hij de
snelste van iedereen. Bedenk je eens dat dit dus een snelheid is van 3,8m elke seconde!
En natuurlijk Marloes Gamelkoorn met Stacy weer erg goed, dit seizoen stabiel in de top maar net
niet dé top. Ook nu weer tweede, maar slecht is het zeker niet.
En ook Sylvia Bommelje met Benghi hebben we al vaker aan de top gezien, ook nu weer een derde
eervolle plaats..
Opvallend is dat ook alleen de top drie foutloos gelopen heeft…….zou dit een hint zijn?

De ukkies
Hier zien we Debbie Gronnak met Gina heel hard gaan (ook nog 3,7m/s) en met de eer gaan strijken.
Wacht wie? Hebben we die al eerder gezien?......
Marjo Poth met Cara hebben we zeker al eerder gezien en is nu ook weer scherp. De tweede plaats is
veilig gesteld met een 44 blank.
Tia van der Let met Wodka doet wederom goede zaken door hier derde te worden in 47 seconden.
Heel stabiel zoals we later zullen zien.
Hier zijn er maar liefst 4 die foutloos gelopen hebben maar ja die zitten dan ook dichter op die
raakvlakjes he.

De ougies
Steven Nieberg is back met zijn buurman Bongo om in foutloos 40,78 de eerste plaats weg te kapen.
Diana van den Berg met Ray-cee heeft maar liefst ruim 8 seconden extra nodig om nog de tweede
plek te kunnen bezetten.
En het podium is compleet met Ria Verheul en D’oro die er net geen 12 seconden extra voor nodig
gehad heeft.

Hier zien we nog een vreemde eend in de vorm van Valar die volledig foutloos loopt maar toch onder
aan de lijst eindigt. Zo gaat dat met oude hondjes, zolang ze nog maar plezier hebben!

Nog niet ingeschreven voor de Debutantenwedstrijd Behendigheid 27 mei a.s. maar wel ontzettend veel zin in? Begrijpelijk! Schrijf je dan snel in want de sluitingsdatum (13 mei) nadert en er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Wij kijken er naar uit om jullie allen te ontmoeten en te zien schitteren!

Debutantenwedstrijd behendigheid

Raadar nr. 5 – maart 2018

Uitnodiging (opfris)training algemene voedingsleer en vers vlees, meld u nu aan!

Wil jij leren hoe je je hond kan masseren?