Clubmatch bij K.V.N.

“We zijn gezwicht.......er komt ook een rasloze hondenkeuring”

Op de 'Dag van de Hond’ op zondag 21 mei organiseert de K.V.N. een Clubmatch voor rashonden.

Een keuring voor rashonden van leden maar ook van niet-leden.
Inschrijven hiervoor is nog steeds mogelijk en je krijgt er, naast een leuke gezellige dag, ook een
keurrapport voor, iedere deelnemer ontvangt een aandenken en uiteraard zijn er prijzen te winnen.

De honden zullen worden gekeurd door een officiële keurmeester. Ook zullen er verschillende kraampjes zijn
waar je lekkernijen, speeltjes en overige hondenartikelen kunt kopen. Zeer de moeite waard, ook als je niet
meedoet aan de keuring.
We hebben vragen gekregen waarom honden zonder stamboom, gecastreerde reuen en kruisingen niet mogen meedoen?
Omdat wij als vereniging graag een leuk evenement neer willen zetten, en zoveel mogelijk leden hierin
willen betrekken, hebben we er alsnog voor gekozen om een inschrijving te openen voor de rasloze honden!

De groep raslozen zal worden opgesplitst in 2 categorieën; namelijk de kruisingen en de look-a-likes
(rashonden zonder stamboom en niet-erkende rassen). Uiteraard is ons doel om hierdoor zoveel mogelijk
leden tegemoet te komen en er voor iedereen een leuke dag van te maken.

Zoals jullie op de Facebookpagina hebben kunnen zien is er op onze locatie, op 5 april, een bijeenkomst geweest van de Raad van Beheer voor alle KC’s die meedoen aan de ‘Dag van de Hond’.

Tijdens deze bijeenkomst zijn leuke ideeën geopperd ter invulling van deze dag. De K.V.N. gaat op 21 mei een kleine workshop aanbieden voor Kind (met ouder) en Hond. Ook organiseren we een Kind-Hond-Show; hiervoor kan bij inschrijving van deelname aan de keuringen gelijk worden opgegeven maar het is ook nog mogelijk op de dag zelf.
Het is dan uiteraard wel zo leuk als hond en kind op elkaar zijn afgestemd middels een thema; denk aan een Boxer met een jongetje ernaast met bokshandschoenen of een Dalmatiër met een meisje ernaast uitgedost als Cruella de Ville. Uiteraard zijn hiervoor ook prijzen te behalen.

Vraag of je familie, vrienden, buren, enz. met honden ook mee willen doen. Samen met bekenden is het vaak nog leuker!

De inschrijvingstermijn is verlengd tot uiterlijk 8 mei! Maar als je nog niet hebt ingeschreven, doe het dan snel! Dit maakt het voor de organisatie een stuk overzichtelijker.

Graag tot ziens op de ‘Dag van de Hond’.

De kosten hiervoor zijn voor KVN leden 30 euro en niet leden betalen 32,50 euro. Inschrijven is mogelijk tot 10 maart.

Het event team van KVNieuwegein heeft weer iets leuks in petto en wel een multilijn maken. Er komen verschillende technieken aan bod. De workshop wordt gegeven door medewerkers van Multi-lijn. De datum waarop dit gaat plaats vinden is 17 maart 2018 in het clubgebouw van KVN en wel van 14.00-16.30 uur. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen dus van tevoren opgeven is… [ 88 more words ]

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar jaargang 6 Nr. 2 Special "Verrassende Nederlandse Hondenrassen" Nu verkrijgbaar! De Raad van Beheer presenteerde tijdens de nieuwjaarsreceptie van 13 januari jl. het boek Verrassende Nederlandse Hondenrassen, over de negen eigen hondenrassen die ons land rijk is. Na zestien jaar is er eindelijk weer een degelijk en actueel naslagwerk over onze Nederlandse trots!

Workshop multilijn maken

Raadar Nr. 2, februari 2018