Dog Frisbee

Frisbee is een geweldige manier om de conditie van je hond optimaal te houden, waarbij niet voorbij gegaan moet worden aan die van jezelf! Het is ontspannend en geeft enorme voldoening als je ziet dat je hond net zo veel plezier heeft als de handler!

Daarnaast is het goed voor de opbouw en het in stand houden van een stevige spiermassa. Dit is goed voor het natuurlijke afweermechanisme van alle spieren, maar ook voor de optimale bescherming van de gewrichten. Daarom kan je hier gerust spreken van een verbeterde algehele gezondheid. Ook is het leren gooien met de frisbee en het trainen van de hond om deze te vangen, een echte uitdaging, dit is plezier voor zowel trainer als cursist.

Samenwerken als een team is wat de relatie tussen baas en hond versterkt en daar heb je in de thuissituatie een en al profijt van. Er is een duidelijk verminderd risico dat de hond probleemgevend gedrag gaat vertonen door geestelijke verveling, gewoonweg omdat de hond voldoende geestelijk wordt gestimuleerd en daardoor voldaan kan uitzien naar een nieuwe training samen met zijn grootste vriend, zijn baasje! Wanneer wordt deelgenomen aan wedstrijden heeft zelfs het hele gezin grote pret, want de wedstrijddagen zijn een echt uitstapje en de moeite waard!

CHIN1Voor wie is de sport geschikt? Dogfrisbee is een funsport! Het is de bedoeling dat u en uw kameraad tezamen veel fun hebben aan deze sport. Het mooie aan deze sport is dat alle hondenrassen kunnen deelnemen. Zelfs op wedstrijdniveau vind u diverse hondenrassen. U traint bij ons in een kleine groep waardoor u zo veel als mogelijk individueel les krijgt. Zo kan iedereen op een voor hem zo gunstig mogelijk tempo trainen. Het is belangrijk dat u lesneemt bij deskundige trainers welke opgeleid zijn om op een verantwoorde manier te trainen. De hond, en baas dienen op verantwoorde wijze te trainen. Voor de baas betekend dit veel oefenen op het gebied van gooien. Je kan niet zomaar zonder gaan oefenen met je hond omdat er dan een grote kans is op blessures.

Dog Frisbee Beginners

Dog Frisbee Gevorderden

Dog Frisbee Wedstrijd/Recreanten
Kosten: €48,50 Cursusdag: donderdag Inschrijven

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De standen en analyses van de behendigheid competitie van 2017 - 2018 zijn weer bijgewerkt op de website. Leuk om nog eens terug te kijken naar eerdere jaren of de competitie van dit jaar eens goed te analyseren. Veel leesplezier op de uitslagen pagina.

Op 25, 26, 27 en eventueel 28 juni, van 19.30 uur tot 22.00 uur, zullen er workshops gegeven worden door Ramona Schalkwijk. De groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers per avond en de kosten zijn €30 voor leden en €32,50 voor niet-leden. Opgeven kan via eventteam@kvnieuwegein.nl met vermelding van naam deelnemer, naam hond én voorkeur datum. Geef ook aan welke datum je echt niet kunt, i.v.m. [ 194 more words ]

Nog twee te gaan.

We zien geen grote verrassingen of toch wel? De scores in de top liggen nog steeds dicht bij elkaar
dus met nog twee te gaan kan alles nog gebeuren.

De Lummels
Jingo met Natasja Vos scoort niet slecht maar laat de concurrentie nu wel inlopen. En als we naar de
scores kijken dan zien we wel een lichte dalende lijn, als dat maar goed gaat.
Stacy met Marloes komen ijzersterk opzetten en hebben het gat met de nummer 1 terug gebracht
naar 4 puntjes. Daar is niet veel meer nodig voor een wisseling van de wacht.
En ook Dexter met Richard sluiten goed aan met de winst in het VP. Als ik Natasja was dan zou ik
heeeeel erg hard gaan trainen.

Jarah en Dennis zijn hier de grote verliezers terwijl ze nog wel 8 puntjes binnen harken zakken ze
toch drie plekken en het podium is daarmee verder weg dan ooit.

De ukkies
Wodka met Tia nemen hier het stokje over van Marjolein, wie zag die aan komen? Of wacht
Marjolein was er niet ja dat helpt niet zeg maar.
Babs met Marjolein die zo goed op weg waren kunnen door afwezigheid helaas niets anders doen
dan lijdzaam toekijken.
Cara en Marjo komen lekker op zetten maar zijn ze op tijd? Het gat naar de nummer 1 is wel al groot.

Door de winst van het VP stijgt Gina met Debbie maar liefst 7 plaatsen, een knappe prestatie.

De ougies
D’oro en Ria handhaven zich en hebben nog een voorsprong van 12 punten op de nummer 2. Gaan
ze het redden?
Bongo heeft zijn best weer gedaan en Steven heeft goed gevolgd. Hij stijgt gelijk twee plaatsen en
heeft de achtervolging ingezet, maar is het op tijd? Wat jammer dat ene nulletje tussen de 20
scores…..
En ook hier weer een iets minder gelukt spel door Valar en Dennis. Het wordt nu echt oppassen niet
helemaal weg te zakken.

Het wordt wel tijd dat er wat veteranen bij komen want het is wel een kort lijstje. Ik denk dat dit met
de tijd goed komt………ai dat is wel een heel slechte woordgrap.

Nieuwe tussenstand en analyses van de behendigheid competitie

Workshop massage bij honden

Debutantenwedstrijd behendigheid

Raadar nr. 5 – maart 2018

Uitnodiging (opfris)training algemene voedingsleer en vers vlees, meld u nu aan!

Wil jij leren hoe je je hond kan masseren?