Hoopers

Hoopers is een hondensport die oorspronkelijk vanuit de agility/behendigheid komt. Behendigheid heeft als nadeel dat de sport een behoorlijke lichamelijke belasting vraagt en is dus niet geschikt voor alle honden. Daarvoor hebben ze hoopers ontwikkeld. Deze sport maakt gebruik van hoopers, tonnen en tunnels. De hond niet hoeft te springen of over toestellen te klauteren en het is daarom geschikt voor alle honden. Tevens is hoopers voor de handler minder belastend, aangezien de handler de hond vanuit één positie stuurt.
Aangezien we een bepaalde rust in de lessen willen, mogen honden vanaf een leeftijd van 9 maanden mee doen. Het is fijn als de hond een ‘wacht’ commando beheerst en los van de lijn kan werken.
In de beginnerscursus gaan we de toestellen aanleren, kleine combinaties van toestellen maken en leren om de hond op enige afstand te kunnen sturen. Het doel is dat de combinatie aan het einde van de cursus een klein parcours kan lopen.
In een vervolgcursus gaan we verder met de afstand uitbreiden, een aantal nieuwe technische onderdelen aanleren en kijken we naar de individuele leerpunten.
Ook dit seizoen zal de hoopers weer op zondagochtend gegeven worden. Bij voldoende aanmeldingen zijn er drie groepen, startende om 10, 11 en 12 uur. De groepen worden op niveau ingedeeld.

Voor de mooie winterzondagen!
Alle wandelingen die de afgelopen jaren in de clubbladen van de KVN zijn verschenen staan nu weer allemaal netjes bij elkaar op de Website. Leuk om ze allemaal weer eens te lopen de komende maanden.

Of dit dan de oplossing is? Ben benieuwd naar ieders mening hierover....

De 1e wandeling van het nieuwe jaar op zaterdag 13 januari 2018, op de Hoorneboegse Heide in Hilversum. Geparkeerd bij de Fly-Inn waar je de weg oversteekt om op de heide te komen. Na ruim 1 1/2 uur wandelen bij de Fly-Inn lekker wat gegeten en gedronken.

Kennismaking Flyball op 3 februari

De inschrijving is geopend