Ringtraining

Wat is ringtraining nou eigenlijk precies?
Ringtraining houdt in het leren voorbrengen van je hond voor een clubmatch, tentoonstelling of een kampioenschapsclubmatch.

Het voorbrengen
U wordt geleerd wat het juiste tempo voor u en uw hond is om de hond in draf te laten lopen. De snelheid van het lopen kan per ras verschillen. Als je met je hond loopt moet de riem in een lusje hangen en de hond moet, gezien het ras, een goed gangwerk laten zien. Tijdens een tentoonstelling kan de keurmeester je vragen eerst in een cirkel te lopen en vervolgens een driehoek of triangel te lopen. Dit om het gangwerk van je hond te beoordelen.

Staan
U wordt geleerd om uw hond op commando mooi in stand neer te zetten. Dit voor de keurmeester om een compleet beeld te krijgen van je hond.

Gebit
U wordt geleerd om op een juiste manier het gebit van uw hond te tonen. Tijdens een tentoonstelling zal meestal het gebit door de keurmeester worden bekeken. Dus ook hier zal aandacht aan worden besteed.

Betasten
De hond zal geleerd worden dat een “vreemde” hem of haar betast. Tijdens het betasten moet de hond zo rustig mogelijk blijven staan zonder naar de keurmeester te bijten of te grommen. Afhankelijk van het ras wordt er een tafel gebruikt meestal voor de kleinere honden.

Tot ziens op één van onze cursussen tijdens het voor- of najaarsseizoen.

Ringtraining 1 les
Kosten: €6,- Cursusdag: dinsdag, om de week Inschrijven
Ringtraining 6 lessen
Kosten: €25,- Cursusdag: dinsdag, om de week Inschrijven

De kosten hiervoor zijn voor KVN leden 30 euro en niet leden betalen 32,50 euro. Inschrijven is mogelijk tot 10 maart.

Het event team van KVNieuwegein heeft weer iets leuks in petto en wel een multilijn maken. Er komen verschillende technieken aan bod. De workshop wordt gegeven door medewerkers van Multi-lijn. De datum waarop dit gaat plaats vinden is 17 maart 2018 in het clubgebouw van KVN en wel van 14.00-16.30 uur. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen dus van tevoren opgeven is… [ 88 more words ]

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar jaargang 6 Nr. 2 Special "Verrassende Nederlandse Hondenrassen" Nu verkrijgbaar! De Raad van Beheer presenteerde tijdens de nieuwjaarsreceptie van 13 januari jl. het boek Verrassende Nederlandse Hondenrassen, over de negen eigen hondenrassen die ons land rijk is. Na zestien jaar is er eindelijk weer een degelijk en actueel naslagwerk over onze Nederlandse trots!

Workshop multilijn maken

Raadar Nr. 2, februari 2018