SBB

Sportief Blijven Bewegen is een training die begonnen is speciaal voor honden en/of handlers, die in de behendigheid gevorderden niet meer mee kunnen doen door leeftijd of blessures, maar die wel nog erg veel plezier hebben in samen sportief bezig zijn.

Het plezier in samen bewegen staat hierbij altijd voorop.

Voor de parcourtjes wordt gebruik gemaakt van behendigheid (agility) materiaal zoals hordes op de laagste hoogte, tunnels, slurf en paaltjes. En verder veel enthousiasme en creativiteit van de trainster en de cursisten.

De handler houdt zelf goed in de gaten of zijn/haar hond even een rondje of toestel moet overslaan, of juist nog wel een extra rondje kan hebben. Ieder loopt ook in zijn/haar eigen tempo. Het gaat nooit om de snelheid, maar altijd om het plezier van hond en handler.

NB: Er worden geen toestellen aangeleerd, dus het beheersen van de toestellen is wel voorwaarde voor deelname.
Aangezien wip, schutting en kattenloop nooit meedoen bij SBB, is beheersing daarvan niet nodig.

Sportief Blijven Bewegen
Kosten: €38,50 Cursusdag: zaterdag Inschrijven

De kosten hiervoor zijn voor KVN leden 30 euro en niet leden betalen 32,50 euro. Inschrijven is mogelijk tot 10 maart.

Het event team van KVNieuwegein heeft weer iets leuks in petto en wel een multilijn maken. Er komen verschillende technieken aan bod. De workshop wordt gegeven door medewerkers van Multi-lijn. De datum waarop dit gaat plaats vinden is 17 maart 2018 in het clubgebouw van KVN en wel van 14.00-16.30 uur. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen dus van tevoren opgeven is… [ 88 more words ]

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar jaargang 6 Nr. 2 Special "Verrassende Nederlandse Hondenrassen" Nu verkrijgbaar! De Raad van Beheer presenteerde tijdens de nieuwjaarsreceptie van 13 januari jl. het boek Verrassende Nederlandse Hondenrassen, over de negen eigen hondenrassen die ons land rijk is. Na zestien jaar is er eindelijk weer een degelijk en actueel naslagwerk over onze Nederlandse trots!

Workshop multilijn maken

Raadar Nr. 2, februari 2018