Ingrid Mennes

Naam van mijn honden:

Conan, Tarno en Akeem

Over mij;

Ik ben Ingrid Mennes en samen met mijn echtgenoot, met wie ik inmiddels 42 jaar getrouwd ben, heb ik 3 heerlijke, zeer sociale, Zwitserse Witte Herders, Conan Tarno en Akeem.

In het dagelijks leven run ik mijn eigen administratiekantoor vanuit mijn werkplek thuis.

Daar wij in 2011 geëmigreerd zijn, is thuis een klein dorpje in Duitsland.

Voordeel  van een eigen bedrijf is, dat ik mijn werktijden naar behoefte in kan delen, dus kunnen mijn 3 mannen en ik iedere dag een lange wandeling maken in de bossen of op de hei.

Over mijn honden;

Ik ben nu zo’n 20 jaar lid van KVN en heb, uiteraard ook met voormalige honden, Snooper, Tara, Olly en Yeti, die inmiddels van ouderdom gestorven zijn, in veel disciplines getraind bij KVN.

Met iedere hond alle basis cursussen Gehoorzaamheid in clubverband, daarna steevast Cynophilia en natuurlijk ook de verschillende takken van sport, zoals Behendigheid, Flyball, Treibball en SBB.

Verder deden we ook nog aan VZH en Speuren bij een andere club in Maarsbergen.

Inmiddels ben ik ook alweer een aantal jaren lid van een leuke club in Duitsland. We trainen hier lekker verder en hebben al veel prijzen in de wacht gesleept, waarbij ik dan denk, dat de basis daarvoor toch altijd bij KVN gelegd is!

Rol binnen de Kynologenvereniging Nieuwegein:

In 2006 werd ik gevraagd door onze toenmalige voorzitter, Cor van Bemmel of ik penningmeester zou willen worden bij KVN. Na een weloverwogen beslissing, omdat niemand er iets aan heeft om voor 1 seizoen of een jaar een penningmeester te hebben, heb ik ja gezegd. Tot op heden heb ik de complete financiële administratie behartigd, inmiddels 11 jaar dus.

Ik voel mij altijd nog erg verbonden met KVN, ook al kom ik er niet zo vaak fysiek meer. De KVN voelt altijd nog als “mijn” cluppie.

Op stap met je hond

Kennismaken met Flyball bij K.V.N. ? Dat kan op zaterdag 3 februari 2018. Er is dan gelegenheid vrijblijvend kennis te maken met Flyball, van 11:00 - 12:00 uur op het terrein van K.V.N. Vindt je hond het leuk tennisballen op te halen? Neem je hond dan mee en kom eens proberen of je hond in is voor de leukste teamsport die je je maar kunt voorstellen!

De inschrijvingen voor het nieuwe seizoen zijn weer geopend! De Inschrijving voor de gehoorzamehond gaat vanavond nog niet open. Er is eerst een ronde voor mensen die niet in één keer geslaagd zijn en de doorstromers uit de puppytraining.

Kynologen Vereniging Nieuwegein shared a link.

De inschrijving is geopend

Kennismaking Flyball op 3 februari