Beleid gevaarlijke honden

Beleid rond gevaarlijke honden en honden met onwenselijk gedrag

Het is moeilijk te zeggen wat een gevaarlijke hond is of wat onwenselijk gedrag is. Het zijn relatieve begrippen waar overigens met “common sense” wel heel veel duidelijkheid over te scheppen is.

Uitgangspunt voor het beleid rond gevaarlijke honden en honden met onwenselijk gedrag is te waarborgen dat op en rond de velden van KVN het veilig is voor mens en dier. Dit moet voor, tijdens en na de trainingen en activiteiten het geval zijn.

Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de veiligheid bij KVN. De trainers zorgen voor de uitvoering van het beleid tijdens trainingsuren. De trainers mogen en moeten voor, tijdens en na de trainingen zelfstandig besluiten nemen wanneer dat nodig is voor de veiligheid van mens en dier. Trainers hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid in de uitvoering van het beleid en spreken elkaar er zo nodig op aan wanneer daar aanleiding voor is.

De trainers informeren het bestuur over de incidenten en de genomen (tijdelijke) maatregelen. Het bestuur laat zich vervolgens breed informeren over de gebeurtenissen neemt in overleg met de (hoofd)trainers besluiten die de veiligheid moeten waarborgen. Dit kan gaan in de richting van (dwingend) advies voor gedragsbegeleiding, inzet van hulpmiddelen (zoals muilkorven), tijdelijke ontzegging van de trainingen tot zelfs ontzegging van de toegang tot het terrein van KVN en schorsing van het lidmaatschap.

De kosten hiervoor zijn voor KVN leden 30 euro en niet leden betalen 32,50 euro. Inschrijven is mogelijk tot 10 maart.

Het event team van KVNieuwegein heeft weer iets leuks in petto en wel een multilijn maken. Er komen verschillende technieken aan bod. De workshop wordt gegeven door medewerkers van Multi-lijn. De datum waarop dit gaat plaats vinden is 17 maart 2018 in het clubgebouw van KVN en wel van 14.00-16.30 uur. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen dus van tevoren opgeven is… [ 88 more words ]

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar jaargang 6 Nr. 2 Special "Verrassende Nederlandse Hondenrassen" Nu verkrijgbaar! De Raad van Beheer presenteerde tijdens de nieuwjaarsreceptie van 13 januari jl. het boek Verrassende Nederlandse Hondenrassen, over de negen eigen hondenrassen die ons land rijk is. Na zestien jaar is er eindelijk weer een degelijk en actueel naslagwerk over onze Nederlandse trots!

Workshop multilijn maken

Raadar Nr. 2, februari 2018