Luis in de pels op hondenshows

Honden Welzijn Team treedt coachend op:
Luis in de pels op hondenshows
Sinds een jaar zijn de mensen van het Honden Welzijn Team niet meer weg te denken van hondenshows en -evenementen, waar zij zo nodig coachend en corrigerend optreden. Ze opereren vriendelijk, maar duidelijk, en werken zo aan meer bewustzijn bij exposanten van do’s en dont’s in de wereld van hondenshows en -tentoonstellingen.

hwzHondvriendelijk
Hondenshows worden in Nederland doorgaans georganiseerd door locale kynologenclubs. Zij hebben hiervoor toestemming nodig van de Raad van Beheer. Aan die toestemming zijn voorwaarden verbonden met betrekking tot gezondheid en welzijn van de dieren. Zo moet er altijd een dierenarts aanwezig zijn, moeten de exposanten aan kunnen tonen dat hun honden de reguliere inentingen hebben gehad, moeten de honden gechipt zijn en tijdens de tentoonstelling op hondvriendelijke wijze worden behandeld. Met name op dit laatste punt letten de mensen van het Honden Welzijn Team.

‘Een valkuil voor veel exposanten is de spanning die met zo’n wedstrijd gepaard gaat. Dan is de neiging er soms om frustratie en onvrede af te reageren op de hond. Dan zijn wij er als de kippen bij om ontsporing te voorkomen. Echte gevallen van dierenmishandeling komen niet of nauwelijks voor op tentoonstellingen. Is dat wel het geval, dan wordt worden weggewerkt. Maar als het standaard wordt gebruikt om de kleur van de hond te verdoezelen, gaat het weer te ver. Het HWT volgt de weg der geleidelijkheid, we geloven niet zo in een radicale aanpak.’

Lees het hele artikel

De kosten hiervoor zijn voor KVN leden 30 euro en niet leden betalen 32,50 euro. Inschrijven is mogelijk tot 10 maart.

Het event team van KVNieuwegein heeft weer iets leuks in petto en wel een multilijn maken. Er komen verschillende technieken aan bod. De workshop wordt gegeven door medewerkers van Multi-lijn. De datum waarop dit gaat plaats vinden is 17 maart 2018 in het clubgebouw van KVN en wel van 14.00-16.30 uur. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen dus van tevoren opgeven is… [ 88 more words ]

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar jaargang 6 Nr. 2 Special "Verrassende Nederlandse Hondenrassen" Nu verkrijgbaar! De Raad van Beheer presenteerde tijdens de nieuwjaarsreceptie van 13 januari jl. het boek Verrassende Nederlandse Hondenrassen, over de negen eigen hondenrassen die ons land rijk is. Na zestien jaar is er eindelijk weer een degelijk en actueel naslagwerk over onze Nederlandse trots!

Workshop multilijn maken

Raadar Nr. 2, februari 2018