Orfa Kim Cup

De Orfa Kim Cup is een aanmoedigingsprijs van Kynologenvereniging Nieuwegein. Een vroegere trainer, Frank Wijgmans heeft deze ingesteld (en geschonken) in de jaren ‘90, als herinnering aan zijn Bouvier Orfa Kim. Orfa Kim heeft bij K.V.N. tot op hoge leeftijd meegedraaid, o.a. in het K.V.N.-demo team.

Deze Orfa Kim Cup wordt uitgereikt als daar aanleiding toe is.
Aan het eind van ieder seizoen bespreken de trainers of en zo ja aan wie, de Orfa Kim Cup wordt uitgereikt. Dat kan een combinatie zijn (baas-hond) die bijzonder is opgevallen. Of een combinatie die al enkele malen dezelfde cursus heeft gevolgd en steeds niet kan slagen, of een combinatie met een hond met een bijzondere handicap of problemen die zijn overwonnen, ook kan het gaan om een combinatie die een grote mate van doorzettingsvermogen heeft laten zien. Er zijn vele redenen waarom de Orfa Kim Cup is uitgereikt. Er zijn ook seizoenen dat er naar de mening van de trainers niemand in aanmerking komt voor de Orfa Kim Cup.

De Orfa Kim Cup is in het seizoen 2016-2 weer uitgereikt aan:

Bianca Jacobs met Happy.

Het jury rapport;

Al 3 seizoenen is ze trouw GH cursist bij mij (Femke) in de groep.  De naam van Happy vertelt al hoe Happy is, zoals de meeste boxers zich ook gedragen.  Ze is met de insteek naar de cursus te komen, om te leren en om bij Happy meer rust te krijgen. Een cursist met een zeer positieve instelling. Ze wil heel erg graag leren en volgt heel graag de adviezen van ons op. Ze is altijd vrolijk, staat met weer en wind op het veld en wat baalt ze als ze een avond echt niet kan komen. Om bij ons vervolgens om huiswerk te vragen. Dit alles dus al 3 seizoenen lang.

Ook dit jaar zal ze haar GH examen niet halen. Maar wat zijn ze samen gegroeid. Van een stuiterbal met 0,0 aandacht voor Bianca, achter in een hoekje apart trainend van de groep. Naar nu de aandacht hebben en samen kunnen wandelen in groep. De oefeningen steeds beter leren beheersen. Ze zijn er nog niet, maar wat wil ze graag.  Vorig seizoen nog was ze nog zo trots dat ze zakte voor haar examen met 4 keer een onvoldoende. Waarom? Omdat ze op kon gaan voor hun examen en dat dit inhield dat ze samen enorm gegroeid zijn.

De standen en analyses van de behendigheid competitie van 2017 - 2018 zijn weer bijgewerkt op de website. Leuk om nog eens terug te kijken naar eerdere jaren of de competitie van dit jaar eens goed te analyseren. Veel leesplezier op de uitslagen pagina.

Op 25, 26, 27 en eventueel 28 juni, van 19.30 uur tot 22.00 uur, zullen er workshops gegeven worden door Ramona Schalkwijk. De groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers per avond en de kosten zijn €30 voor leden en €32,50 voor niet-leden. Opgeven kan via eventteam@kvnieuwegein.nl met vermelding van naam deelnemer, naam hond én voorkeur datum. Geef ook aan welke datum je echt niet kunt, i.v.m. [ 194 more words ]

Nog twee te gaan.

We zien geen grote verrassingen of toch wel? De scores in de top liggen nog steeds dicht bij elkaar
dus met nog twee te gaan kan alles nog gebeuren.

De Lummels
Jingo met Natasja Vos scoort niet slecht maar laat de concurrentie nu wel inlopen. En als we naar de
scores kijken dan zien we wel een lichte dalende lijn, als dat maar goed gaat.
Stacy met Marloes komen ijzersterk opzetten en hebben het gat met de nummer 1 terug gebracht
naar 4 puntjes. Daar is niet veel meer nodig voor een wisseling van de wacht.
En ook Dexter met Richard sluiten goed aan met de winst in het VP. Als ik Natasja was dan zou ik
heeeeel erg hard gaan trainen.

Jarah en Dennis zijn hier de grote verliezers terwijl ze nog wel 8 puntjes binnen harken zakken ze
toch drie plekken en het podium is daarmee verder weg dan ooit.

De ukkies
Wodka met Tia nemen hier het stokje over van Marjolein, wie zag die aan komen? Of wacht
Marjolein was er niet ja dat helpt niet zeg maar.
Babs met Marjolein die zo goed op weg waren kunnen door afwezigheid helaas niets anders doen
dan lijdzaam toekijken.
Cara en Marjo komen lekker op zetten maar zijn ze op tijd? Het gat naar de nummer 1 is wel al groot.

Door de winst van het VP stijgt Gina met Debbie maar liefst 7 plaatsen, een knappe prestatie.

De ougies
D’oro en Ria handhaven zich en hebben nog een voorsprong van 12 punten op de nummer 2. Gaan
ze het redden?
Bongo heeft zijn best weer gedaan en Steven heeft goed gevolgd. Hij stijgt gelijk twee plaatsen en
heeft de achtervolging ingezet, maar is het op tijd? Wat jammer dat ene nulletje tussen de 20
scores…..
En ook hier weer een iets minder gelukt spel door Valar en Dennis. Het wordt nu echt oppassen niet
helemaal weg te zakken.

Het wordt wel tijd dat er wat veteranen bij komen want het is wel een kort lijstje. Ik denk dat dit met
de tijd goed komt………ai dat is wel een heel slechte woordgrap.

Nieuwe tussenstand en analyses van de behendigheid competitie

Workshop massage bij honden

Debutantenwedstrijd behendigheid

Raadar nr. 5 – maart 2018

Uitnodiging (opfris)training algemene voedingsleer en vers vlees, meld u nu aan!

Wil jij leren hoe je je hond kan masseren?