Iedereen die een wedstrijd voor G. & G., Flyball of Behendigheid wil lopen, heeft daarvoor (per hond) een startlicentie nodig.
Het maakt niet uit of dat voor één wedstrijd is of voor meerdere wedstrijden. Je kunt niet inschrijven voor een wedstrijd als je geen licentienummer hebt.

De procedure voor het aanvragen van een startlicentie of verlenging daarvan is bekend gemaakt door cynophilia en de raad van beheer.
Het was tot voor kort zo dat de sporter een startlicentie aanvroeg via de vereniging waarvan hij of zij lid was, vanaf 3 maart 2014 dient iedere sporter online een eigen account aan te maken, waarna men een startlicentie kan aanvragen.

Bij deze aanvraag dient de sporter overigens nog steeds, zoals het voorheen ook gebruikelijk was, aan te geven van welke vereniging hij/zij lid is en vindt er achteraf een controle plaats.

Cynophilia geeft aan dat dit een groot voordeel is voor de sporter. Deze kan zelf zijn account vullen en up to date houden. Deze nieuwe manier van werken zal bijdragen aan een grote efficiencyslag omdat naar verwachting achteraf minder wijzigingen doorgevoerd hoeven te worden doordat een tussenlaag wordt weg gesneden.

Via een de website van Cynophilia kunt u een startlicentie aanvragen.
Bij het aanmaken van een account wordt een lidmaatschapsnummer gevraagd. Als u dit een eerste keer invult dan dient u hier 4 maal een nul te noteren.

Nieuwe startlicenties die al zijn aangevraagd op de oude methode, worden nog op die manier afgehandeld. Vanaf maandag 3 maart worden er geen nieuwe licentieaanvragen meer in behandeling genomen via de oude methode.

Voor de hond heb je in eerste instantie een werkboekje of rashondenlogboek nodig.
Een werkboekje heb je nodig als je een hond hebt zonder stamboom. Dit werkhondenboekje kan je aanvragen bij Cynophilia.
Een rashondenlogboek geldt voor een hond met een stamboom. Dit rashondenlogboek is aan te vragen bij de Raad van Beheer.

De kosten voor het aanvragen van een NIEUWE startlicentie zijn €15,00 per licentie.

De kosten hiervoor zijn voor KVN leden 30 euro en niet leden betalen 32,50 euro. Inschrijven is mogelijk tot 10 maart.

Het event team van KVNieuwegein heeft weer iets leuks in petto en wel een multilijn maken. Er komen verschillende technieken aan bod. De workshop wordt gegeven door medewerkers van Multi-lijn. De datum waarop dit gaat plaats vinden is 17 maart 2018 in het clubgebouw van KVN en wel van 14.00-16.30 uur. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen dus van tevoren opgeven is… [ 88 more words ]

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar jaargang 6 Nr. 2 Special "Verrassende Nederlandse Hondenrassen" Nu verkrijgbaar! De Raad van Beheer presenteerde tijdens de nieuwjaarsreceptie van 13 januari jl. het boek Verrassende Nederlandse Hondenrassen, over de negen eigen hondenrassen die ons land rijk is. Na zestien jaar is er eindelijk weer een degelijk en actueel naslagwerk over onze Nederlandse trots!

Workshop multilijn maken

Raadar Nr. 2, februari 2018