Iedereen die een wedstrijd voor G. & G., Flyball of Behendigheid wil lopen, heeft daarvoor (per hond) een startlicentie nodig.
Het maakt niet uit of dat voor één wedstrijd is of voor meerdere wedstrijden. Je kunt niet inschrijven voor een wedstrijd als je geen licentienummer hebt.

De procedure voor het aanvragen van een startlicentie of verlenging daarvan is bekend gemaakt door cynophilia en de raad van beheer.
Het was tot voor kort zo dat de sporter een startlicentie aanvroeg via de vereniging waarvan hij of zij lid was, vanaf 3 maart 2014 dient iedere sporter online een eigen account aan te maken, waarna men een startlicentie kan aanvragen.

Bij deze aanvraag dient de sporter overigens nog steeds, zoals het voorheen ook gebruikelijk was, aan te geven van welke vereniging hij/zij lid is en vindt er achteraf een controle plaats.

Cynophilia geeft aan dat dit een groot voordeel is voor de sporter. Deze kan zelf zijn account vullen en up to date houden. Deze nieuwe manier van werken zal bijdragen aan een grote efficiencyslag omdat naar verwachting achteraf minder wijzigingen doorgevoerd hoeven te worden doordat een tussenlaag wordt weg gesneden.

Via een de website van Cynophilia kunt u een startlicentie aanvragen.
Bij het aanmaken van een account wordt een lidmaatschapsnummer gevraagd. Als u dit een eerste keer invult dan dient u hier 4 maal een nul te noteren.

Nieuwe startlicenties die al zijn aangevraagd op de oude methode, worden nog op die manier afgehandeld. Vanaf maandag 3 maart worden er geen nieuwe licentieaanvragen meer in behandeling genomen via de oude methode.

Voor de hond heb je in eerste instantie een werkboekje of rashondenlogboek nodig.
Een werkboekje heb je nodig als je een hond hebt zonder stamboom. Dit werkhondenboekje kan je aanvragen bij Cynophilia.
Een rashondenlogboek geldt voor een hond met een stamboom. Dit rashondenlogboek is aan te vragen bij de Raad van Beheer.

De kosten voor het aanvragen van een NIEUWE startlicentie zijn €15,00 per licentie.

De standen en analyses van de behendigheid competitie van 2017 - 2018 zijn weer bijgewerkt op de website. Leuk om nog eens terug te kijken naar eerdere jaren of de competitie van dit jaar eens goed te analyseren. Veel leesplezier op de uitslagen pagina.

Op 25, 26, 27 en eventueel 28 juni, van 19.30 uur tot 22.00 uur, zullen er workshops gegeven worden door Ramona Schalkwijk. De groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers per avond en de kosten zijn €30 voor leden en €32,50 voor niet-leden. Opgeven kan via eventteam@kvnieuwegein.nl met vermelding van naam deelnemer, naam hond én voorkeur datum. Geef ook aan welke datum je echt niet kunt, i.v.m. [ 194 more words ]

Nog twee te gaan.

We zien geen grote verrassingen of toch wel? De scores in de top liggen nog steeds dicht bij elkaar
dus met nog twee te gaan kan alles nog gebeuren.

De Lummels
Jingo met Natasja Vos scoort niet slecht maar laat de concurrentie nu wel inlopen. En als we naar de
scores kijken dan zien we wel een lichte dalende lijn, als dat maar goed gaat.
Stacy met Marloes komen ijzersterk opzetten en hebben het gat met de nummer 1 terug gebracht
naar 4 puntjes. Daar is niet veel meer nodig voor een wisseling van de wacht.
En ook Dexter met Richard sluiten goed aan met de winst in het VP. Als ik Natasja was dan zou ik
heeeeel erg hard gaan trainen.

Jarah en Dennis zijn hier de grote verliezers terwijl ze nog wel 8 puntjes binnen harken zakken ze
toch drie plekken en het podium is daarmee verder weg dan ooit.

De ukkies
Wodka met Tia nemen hier het stokje over van Marjolein, wie zag die aan komen? Of wacht
Marjolein was er niet ja dat helpt niet zeg maar.
Babs met Marjolein die zo goed op weg waren kunnen door afwezigheid helaas niets anders doen
dan lijdzaam toekijken.
Cara en Marjo komen lekker op zetten maar zijn ze op tijd? Het gat naar de nummer 1 is wel al groot.

Door de winst van het VP stijgt Gina met Debbie maar liefst 7 plaatsen, een knappe prestatie.

De ougies
D’oro en Ria handhaven zich en hebben nog een voorsprong van 12 punten op de nummer 2. Gaan
ze het redden?
Bongo heeft zijn best weer gedaan en Steven heeft goed gevolgd. Hij stijgt gelijk twee plaatsen en
heeft de achtervolging ingezet, maar is het op tijd? Wat jammer dat ene nulletje tussen de 20
scores…..
En ook hier weer een iets minder gelukt spel door Valar en Dennis. Het wordt nu echt oppassen niet
helemaal weg te zakken.

Het wordt wel tijd dat er wat veteranen bij komen want het is wel een kort lijstje. Ik denk dat dit met
de tijd goed komt………ai dat is wel een heel slechte woordgrap.

Nieuwe tussenstand en analyses van de behendigheid competitie

Workshop massage bij honden

Debutantenwedstrijd behendigheid

Raadar nr. 5 – maart 2018

Uitnodiging (opfris)training algemene voedingsleer en vers vlees, meld u nu aan!

Wil jij leren hoe je je hond kan masseren?