Clubmatch bij K.V.N.

“We zijn gezwicht.......er komt ook een rasloze hondenkeuring”

Op de 'Dag van de Hond’ op zondag 21 mei organiseert de K.V.N. een Clubmatch voor rashonden.

Een keuring voor rashonden van leden maar ook van niet-leden.
Inschrijven hiervoor is nog steeds mogelijk en je krijgt er, naast een leuke gezellige dag, ook een
keurrapport voor, iedere deelnemer ontvangt een aandenken en uiteraard zijn er prijzen te winnen.

De honden zullen worden gekeurd door een officiële keurmeester. Ook zullen er verschillende kraampjes zijn
waar je lekkernijen, speeltjes en overige hondenartikelen kunt kopen. Zeer de moeite waard, ook als je niet
meedoet aan de keuring.
We hebben vragen gekregen waarom honden zonder stamboom, gecastreerde reuen en kruisingen niet mogen meedoen?
Omdat wij als vereniging graag een leuk evenement neer willen zetten, en zoveel mogelijk leden hierin
willen betrekken, hebben we er alsnog voor gekozen om een inschrijving te openen voor de rasloze honden!

De groep raslozen zal worden opgesplitst in 2 categorieën; namelijk de kruisingen en de look-a-likes
(rashonden zonder stamboom en niet-erkende rassen). Uiteraard is ons doel om hierdoor zoveel mogelijk
leden tegemoet te komen en er voor iedereen een leuke dag van te maken.

Zoals jullie op de Facebookpagina hebben kunnen zien is er op onze locatie, op 5 april, een bijeenkomst geweest van de Raad van Beheer voor alle KC’s die meedoen aan de ‘Dag van de Hond’.

Tijdens deze bijeenkomst zijn leuke ideeën geopperd ter invulling van deze dag. De K.V.N. gaat op 21 mei een kleine workshop aanbieden voor Kind (met ouder) en Hond. Ook organiseren we een Kind-Hond-Show; hiervoor kan bij inschrijving van deelname aan de keuringen gelijk worden opgegeven maar het is ook nog mogelijk op de dag zelf.
Het is dan uiteraard wel zo leuk als hond en kind op elkaar zijn afgestemd middels een thema; denk aan een Boxer met een jongetje ernaast met bokshandschoenen of een Dalmatiër met een meisje ernaast uitgedost als Cruella de Ville. Uiteraard zijn hiervoor ook prijzen te behalen.

Vraag of je familie, vrienden, buren, enz. met honden ook mee willen doen. Samen met bekenden is het vaak nog leuker!

De inschrijvingstermijn is verlengd tot uiterlijk 8 mei! Maar als je nog niet hebt ingeschreven, doe het dan snel! Dit maakt het voor de organisatie een stuk overzichtelijker.

Graag tot ziens op de ‘Dag van de Hond’.

We denken na om een workshop Dog Dance te organiseren, zou jij hierin interesse hebben?

Wat een leuke deugniet!

Wat jammer dat er toch eerst wordt uitgeweken naar even in het nekvel pakken voordat iemand zich realiseert dat het ook op een leuke manier kan....

Hoe vang jij je hond als hij geen zin heeft om te komen?

Hond legt voetbalwedstrijd in Georgië minutenlang stil

Nieuws van de Raad van Beheer