Balans en coördinatie

balans en coördinatieIn de workshop balans & coördinatie leer je samen met je hond dat er meer is dan “de neus achterna”.
De gemiddelde hond loopt namelijk letterlijk zijn neus achterna. De achterkant loopt bijna automatisch de voorkant achterna en de gemiddelde hond vergeet vaak dat hij een achterkant heeft. Laat staan dat hij ervan bewust is dat hij zijn achterpoten kan aansturen. Precies daaraan wordt gewerkt bij balans en coördinatietraining.

Honden en sport
Er wordt heel wat getraind en geoefend met de honden, veel hondeneigenaren beoefenen een sport of activiteit met hun hond. Van de vijf motorische eigenschappen (kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie) wordt meestal alleen snelheid en uithoudingsvermogen getraind.
Door het trainen van coördinatie (en balans) wordt de (sport)hond zich meer bewust van zijn lichaam, spieren gaan efficiënter samenwerken en de hond wordt sterker en kan zijn lichaam beter aansturen. In veel gevallen resulteert dit in een verbetering van prestatie en in ieder geval een kleinere kans op blessures.

Tijdens het ouder worden verliezen honden, net als mensen, zenuwcellen, hierdoor wordt bewegen minder makkelijk. Het starten van een beweging gaat minder snel, het behouden van balans wordt moeizamer en de coördinatie gaat achteruit.

Honden en verouderingbalans en coördinatie
Om het lichaam in goede vorm te houden is het belangrijk dat de hond gezond leeft. Training en voldoende fysieke activiteit dragen bij aan het gezond ouder worden en het verminderen van de risico’s op fysieke problemen en ziektes. Door fysieke activiteit en training worden botdichtheid, spiermassa en spierkracht behouden. Balans- en coördinatietraining bij oudere honden zorgt voor beter lichaamsbewustzijn, en betere aansturing van spieren, waardoor bewegingen makkelijker en vloeiender kunnen worden uitgevoerd en fysieke activiteit makkelijker gehandhaafd kan worden.

Jonge honden
Ook pups en jonge honden moeten leren hun balans te vinden. Als zij hier vroeg in aanraking mee komen kan je al een goede basis leggen in de fysiek ontwikkeling en daarmee een goede motoriek, lichaamsbesef en zelfvertrouwen opbouwen.

Balans en coördinatie wordt bij K.V.N. gegeven door Dogs in Balance. Ook de inschrijvingen worden door hen verzorgd. Dit gaat daarom niet volgens het inschrijfformulier van K.V.N..

Het is supergezellig en gelukkig zit het weer goed mee!

En wederom met excuses voor de vertraging hierbij ook de laatste tussenstand na de Handlers keuze

Met excuses voor de vertraging hierbij de uitslag van de Handlers keuze

Zomerfuncursus 2018

Catalogus voor de behendigheidswedstrijd voor debutanten op 27 mei

Hilarische Spelletjesdag 2018

Workshop massage bij honden

Vrijwilligers gezocht voor de Debutantenwedstrijd

Debutantenwedstrijd behendigheid

Raadar nr. 6 – maart 2018

Uitnodiging (opfris)training algemene voedingsleer en vers vlees, meld u nu aan!