Dog Frisbee

Frisbee is een geweldige manier om de conditie van je hond optimaal te houden, waarbij niet voorbij gegaan moet worden aan die van jezelf! Het is ontspannend en geeft enorme voldoening als je ziet dat je hond net zo veel plezier heeft als de handler!

Daarnaast is het goed voor de opbouw en het in stand houden van een stevige spiermassa. Dit is goed voor het natuurlijke afweermechanisme van alle spieren, maar ook voor de optimale bescherming van de gewrichten. Daarom kan je hier gerust spreken van een verbeterde algehele gezondheid. Ook is het leren gooien met de frisbee en het trainen van de hond om deze te vangen, een echte uitdaging, dit is plezier voor zowel trainer als cursist.

Samenwerken als een team is wat de relatie tussen baas en hond versterkt en daar heb je in de thuissituatie een en al profijt van. Er is een duidelijk verminderd risico dat de hond probleemgevend gedrag gaat vertonen door geestelijke verveling, gewoonweg omdat de hond voldoende geestelijk wordt gestimuleerd en daardoor voldaan kan uitzien naar een nieuwe training samen met zijn grootste vriend, zijn baasje! Wanneer wordt deelgenomen aan wedstrijden heeft zelfs het hele gezin grote pret, want de wedstrijddagen zijn een echt uitstapje en de moeite waard!

CHIN1Voor wie is de sport geschikt? Dogfrisbee is een funsport! Het is de bedoeling dat u en uw kameraad tezamen veel fun hebben aan deze sport. Het mooie aan deze sport is dat alle hondenrassen kunnen deelnemen. Zelfs op wedstrijdniveau vind u diverse hondenrassen. U traint bij ons in een kleine groep waardoor u zo veel als mogelijk individueel les krijgt. Zo kan iedereen op een voor hem zo gunstig mogelijk tempo trainen. Het is belangrijk dat u lesneemt bij deskundige trainers welke opgeleid zijn om op een verantwoorde manier te trainen. De hond, en baas dienen op verantwoorde wijze te trainen. Voor de baas betekend dit veel oefenen op het gebied van gooien. Je kan niet zomaar zonder gaan oefenen met je hond omdat er dan een grote kans is op blessures.

Dog Frisbee Beginners
Dog Frisbee Gevorderden
Dog Frisbee Wedstrijd/Recreanten
Kosten: €50,00 Cursusdag: donderdag Inschrijven

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Op 24 november wordt er een Piet fotoshoot georganiseerd bij KVN.

Van 11:00 tot 15:00 uur is er een fotograaf aanwezig, dus als je op de foto wilt met je hond en Piet kan
dat. Als je even moet wachten op de fotograaf is er een speurtocht en vanaf 13:00 uur een piekenrace
op de SBB baan.

De kosten voor de deelname aan de speurtocht op de piekenrace is 1 euro per keer.

Na de super gambling is er wellicht al een aftekening te zien waar het naartoe gaat dit seizoen. Who is hot and who is not?

Tijd voor de tussenstand.

Bij de lummels in ieder geval geen clean sweep. Haven zorgt wel met een tweede keer een tweede plaats voor verandering van de nummer 1 positie. Ook als je niets wint kan je de competitie winnen, is dat wat we hier gaan zien?

Op maar 2 puntjes achter Haven zien we Charlie die de eerste ronde nog wist te winnen. Een vierde plek is niet voldoende om aan de top te kunnen blijven.

De derde plek blijft onveranderd doordat Nala al twee keer een derde plek gehaald heeft en in de tussenstand die plek ook bewoont.

De grootste winst staat dit keer op naam van Dexter die 3 posities weet te stijgen. Hij wint dan ook de SG. Keep this up!

Bij de ukkies zien we een iets grotere wijziging. Door de SG te winnen weet Gina twee plaatsen op te schuiven en de eerste plek in te nemen. Ze slaat ook gelijk een gat met de nummer twee Dusty van 4 punten, dat wordt werken voor de anderen om weer bij te komen.

Dyno bezet nu de 3e plaats maar heeft wel al 6 punten achterstand, en dat terwijl hij op de eerste plaats stond.

Ook hier een 3 plaatsen stijger en wel Toby door met de winst aan de haal te gaan. Dat lukt hem al met een tweede plek in de SG, chapeau!

Bij de ougies dit keer niet hele gekke wijzigingen in de top. Of wacht ehm…..helemaal totaal geen wijzigingen. Alles stationair en geen enkele winst of verlies. Stacy is bezig met een clean sweep, Ray-cee met een silver sweap en D’oro met een bronze sweap. De gaten worden hier snel groter maar we zijn pas bij het tweede onderdeel dus alles is nog mogelijk (en voor de spanning eigenlijk ook wel leuker).

Hier dus geen mentale winnaar maar gelukkig ook geen mentale verliezer.

Ik zou zeggen op naar de volgende; Eigen Tijd, hoe goed ken jij je hondje (en jezelf). Wie gaat zichzelf overschatten en wie is veel beter dan hij denkt? En natuurlijk, wie heeft er gewoon domweg heeeeeel veel geluk.

Piet fotoshoot 24 november van 11:00 tot 15:00 uur

Nieuws van de Raad van Beheer over de vernieuwde opzet van de KK1 en KK2 cursus