Dog Frisbee

Frisbee is een geweldige manier om de conditie van je hond optimaal te houden, waarbij niet voorbij gegaan moet worden aan die van jezelf! Het is ontspannend en geeft enorme voldoening als je ziet dat je hond net zo veel plezier heeft als de handler!

Daarnaast is het goed voor de opbouw en het in stand houden van een stevige spiermassa. Dit is goed voor het natuurlijke afweermechanisme van alle spieren, maar ook voor de optimale bescherming van de gewrichten. Daarom kan je hier gerust spreken van een verbeterde algehele gezondheid. Ook is het leren gooien met de frisbee en het trainen van de hond om deze te vangen, een echte uitdaging, dit is plezier voor zowel trainer als cursist.

Samenwerken als een team is wat de relatie tussen baas en hond versterkt en daar heb je in de thuissituatie een en al profijt van. Er is een duidelijk verminderd risico dat de hond probleemgevend gedrag gaat vertonen door geestelijke verveling, gewoonweg omdat de hond voldoende geestelijk wordt gestimuleerd en daardoor voldaan kan uitzien naar een nieuwe training samen met zijn grootste vriend, zijn baasje! Wanneer wordt deelgenomen aan wedstrijden heeft zelfs het hele gezin grote pret, want de wedstrijddagen zijn een echt uitstapje en de moeite waard!

CHIN1Voor wie is de sport geschikt? Dogfrisbee is een funsport! Het is de bedoeling dat u en uw kameraad tezamen veel fun hebben aan deze sport. Het mooie aan deze sport is dat alle hondenrassen kunnen deelnemen. Zelfs op wedstrijdniveau vind u diverse hondenrassen. U traint bij ons in een kleine groep waardoor u zo veel als mogelijk individueel les krijgt. Zo kan iedereen op een voor hem zo gunstig mogelijk tempo trainen. Het is belangrijk dat u lesneemt bij deskundige trainers welke opgeleid zijn om op een verantwoorde manier te trainen. De hond, en baas dienen op verantwoorde wijze te trainen. Voor de baas betekend dit veel oefenen op het gebied van gooien. Je kan niet zomaar zonder gaan oefenen met je hond omdat er dan een grote kans is op blessures.

Dog Frisbee Beginners

Dog Frisbee Gevorderden

Dog Frisbee Wedstrijd/Recreanten
Kosten: €48,50 Cursusdag: donderdag Inschrijven

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

1 month 1 week ago

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar nr. 8/2018 Special Dag van de Hond Met deze keer een foto impressie van de activiteiten bij de aan gesloten verenigingen.

1 month 1 week ago

Afgelopen zondag is tijdens de algemene leden vergadering Mirjam van Ewijk benoemd tot Lid van Verdienste. Mirjam is ruim 25 jaar actief binnen de vereniging, ze heeft heel veel functies bekleed. Mirjam van harte gefeliciteerd met deze prachtige titel. We zijn erg blij met je geweldige inzet! Hieronder de speld die ze bij de huldiging heeft ontvangen!

1 month 2 weeks ago

Afgelopen zondag 27 mei is er bij KVN een Debutantenwedstrijd georganiseerd. Het is een zeer succesvol evenement geweest. We hadden prachtig weer en vele bezoekers. Er waren erg veel medewerkers in touw om er een geslaagde dag van te maken. Vanaf deze kant iedereen nogmaals bedankt voor de inzet.
Er is een heel album met foto's toegevoegd, heb jij nog leuke foto's gemaakt deel ze dan even, dan kunnen we die ook toevoegen.

Nazomerwandeling

De nieuwste editie van Raadar

Diploma uitreiking 2018-I

Zondag 26 augustus een U.F.O Dogfrisbee wedstrijd plaats bij KVNieuwegein