POB (VGG)

P.O.B. staat voor: Pre Obedience, voorheen Voorbereidende Gedrag & Gehoorzaamheid.
Het is een cursus, die gedaan kan worden na de cursus Gehoorzame Hond.

Er is in de P.O.B. nog wel aandacht voor opvoeding, maar de nadruk ligt toch vooral op de hondensport.

In de P.O.B. worden bijvoorbeeld de volgende oefeningen aangeleerd:

Volgen: De hond loopt met volle aandacht, welke wending de baas ook neemt, links naast de baas.
Af-blijf: De hond blijft 1,5 minuten liggen, terwijl de baas op 10 meter afstand staat.
Omgang hond-hond: De hond blijft naast de baas zitten en heeft alle aandacht voor de baas, terwijl andere combinaties (baas/hond) een voor een er omheen lopen.
Terug plaats: De hond ligt bij zijn riem. De baas roept de hond op 10 meter afstand naar zich toe en stuurt de hond daarna naar de riem terug.

In deze cursus bereiden we u en uw hond voor op de cursus Obedience Beginners Club (G&G). Dit is een erkend gehoorzaamheids-programma met een landelijk examen en zelfs internationale wedstrijden.
Naast het feit dat het de bedoeling is dat men door kan trainen voor de G&G, is het ook een leuke, afwisselende en complete cursus op zichzelf.

P.O.B.
Kosten: €48,50 Cursusdagen: maandag, zaterdag Inschrijven

2 months 1 week ago

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar nr. 8/2018 Special Dag van de Hond Met deze keer een foto impressie van de activiteiten bij de aan gesloten verenigingen.

Raadar nr. 8/2018 Special Dag van de Hond

2 months 2 weeks ago

Afgelopen zondag is tijdens de algemene leden vergadering Mirjam van Ewijk benoemd tot Lid van Verdienste. Mirjam is ruim 25 jaar actief binnen de vereniging, ze heeft heel veel functies bekleed. Mirjam van harte gefeliciteerd met deze prachtige titel. We zijn erg blij met je geweldige inzet! Hieronder de speld die ze bij de huldiging heeft ontvangen!

2 months 3 weeks ago

Afgelopen zondag 27 mei is er bij KVN een Debutantenwedstrijd georganiseerd. Het is een zeer succesvol evenement geweest. We hadden prachtig weer en vele bezoekers. Er waren erg veel medewerkers in touw om er een geslaagde dag van te maken. Vanaf deze kant iedereen nogmaals bedankt voor de inzet.
Er is een heel album met foto's toegevoegd, heb jij nog leuke foto's gemaakt deel ze dan even, dan kunnen we die ook toevoegen.

Workshop Agility door Lise-Irene Hansen

Raadar Special – World Dog Show 2018