SBB

Sportief Blijven Bewegen is een training die begonnen is speciaal voor honden en/of handlers, die in de behendigheid gevorderden niet meer mee kunnen doen door leeftijd of blessures, maar die wel nog erg veel plezier hebben in samen sportief bezig zijn.

Het plezier in samen bewegen staat hierbij altijd voorop.

Voor de parcourtjes wordt gebruik gemaakt van behendigheid (agility) materiaal zoals hordes op de laagste hoogte, tunnels, slurf en paaltjes. En verder veel enthousiasme en creativiteit van de trainster en de cursisten.

De handler houdt zelf goed in de gaten of zijn/haar hond even een rondje of toestel moet overslaan, of juist nog wel een extra rondje kan hebben. Ieder loopt ook in zijn/haar eigen tempo. Het gaat nooit om de snelheid, maar altijd om het plezier van hond en handler.

NB: Er worden geen toestellen aangeleerd, dus het beheersen van de toestellen is wel voorwaarde voor deelname.
Aangezien wip, schutting en kattenloop nooit meedoen bij SBB, is beheersing daarvan niet nodig.

Naar de inschrijfpagina

Vandaag las ik op facebook een oproep van een oud-cursist die een oplossing zoekt voor haar border collie. Ze is altijd actief met honden geweest maar is momenteel al maanden ziek en heeft nog geen uitzicht op herstel. Ze vindt dat haar hond meer nodig heeft. Ze zou graag willen dat iemand met haar hond gaat trainen zodat de hond gewoon thuis kan blijven wonen. En niet ergens langdurig hoeft te logeren of zelfs herplaatst moet worden. Ze woont in Ijsselstein.
Is er iemand die interesse heeft om zsm met deze goedluisterde onzekere border collie teef te gaan trainen? Stuur mij dan een persoonlijk bericht.

Deze eerste editie van het jaar is een Raadar Special over de Kennis Tour 2019.
Raadar nr. 1 januari 2019

Trainingen Detectie en Praktijkspeuren

Nieuws van Sponsorkliks, pak je voordeel en steun K.V.N.

12 januari: Wandelen, eten en nieuwjaarsborrel

Diploma uitreiking 14 december

De inschrijving is geopend

Snuffelworkshop Flyball