Speuren / Detectie

Praktijkspeuren en Detectie

Laat ik me eerst voorstellen: Mijn naam is Gert Nijenhuis en woon samen met mijn partner en Loukas (weimaraner) in Utrecht.
Ik ben een groot hondenliefhebber en lesgeven is mijn passie. Ik verzorg cursussen in praktijkspeuren en detectie en heb in de
loop van de jaren ruime kennis en ervaring op dit gebied opgedaan. Ik neem je graag mee in de bijzondere geurwereld van je hond.
Praktijkspeuren en detectie zijn geschikt voor alle honden. Het verstevigt de relatie tussen jou en je hond en maakt honden blij
en geeft hen een voldaan gevoel.

Praktijkspeuren voor beginners
Lekker met je hond in de buitenlucht (park en bos) op een ongedwongen manier leren om personen op te sporen.

Wat heb je nodig;
• Een halsband, tuig en lange lijn van ongeveer 10 meter.
Het is geen probleem als je geen tuig hebt. Daarover kan ik je op 1e les adviseren en een lange lijn kun je van mij lenen.
Flexlijn en/of correctie halsband/lijn is niet toegestaan.
• Water
• Overheerlijke hondenbrokjes (kaas/worst) of speeltje
• Comfortabele loopschoenen

Detectie voor beginners
De hond leert met behulp van geurboxen gestructureerd te zoeken en te verwijzen.

Detectie:
• Halsband en/of tuig
• Overheerlijke hondensnoepjes (kaas/worst) en speeltje

19 hours 24 seconds ago

Vandaag las ik op facebook een oproep van een oud-cursist die een oplossing zoekt voor haar border collie. Ze is altijd actief met honden geweest maar is momenteel al maanden ziek en heeft nog geen uitzicht op herstel. Ze vindt dat haar hond meer nodig heeft. Ze zou graag willen dat iemand met haar hond gaat trainen zodat de hond gewoon thuis kan blijven wonen. En niet ergens langdurig hoeft te logeren of zelfs herplaatst moet worden. Ze woont in Ijsselstein.
Is er iemand die interesse heeft om zsm met deze goedluisterde onzekere border collie teef te gaan trainen? Stuur mij dan een persoonlijk bericht.

Deze eerste editie van het jaar is een Raadar Special over de Kennis Tour 2019.
Raadar nr. 1 januari 2019

Trainingen Detectie en Praktijkspeuren

Nieuws van Sponsorkliks, pak je voordeel en steun K.V.N.

12 januari: Wandelen, eten en nieuwjaarsborrel

Diploma uitreiking 14 december

De inschrijving is geopend

Snuffelworkshop Flyball