Uithoudings Vermogen

U.V. staat voor Uithoudings Vermogen. Op het examen moet de hond 20 km naast de fiets kunnen lopen met een snelheid die ligt tussen de 12 en 15 km per uur. Daarna moet de hond nog enkele gehoorzaamheidsoefeningen doen om te laten zien dat hij niet oververmoeid is geraakt. De 20 km is verdeeld in 3 gedeelten. Eerst wordt er 8 km gefietst, waarna er 15 minuten pauze gehouden wordt. Het tweede gedeelte is 7 km, waarna een rustpauze is van 20 minuten. Het laatste gedeelte is 5 km. Tussen het fietsen en de gehoorzaamheidsoefeningen is een pauze van 15 minuten. Tijdens het examen worden de honden gecontroleerd op oververmoeidheid en het doorslijten van de voetzolen. Het examen wordt afgenomen door een keurmeester van de Commissie Werkhonden. Het diploma is een officieel erkend diploma.

uvterrierDe cursus
Het zal duidelijk zijn dat je niet zomaar met een ongetrainde hond 20 km kunt gaan fietsen. Dit moet heel rustig opgebouwd worden. In de cursus leren de honden netjes rechts naast de fiets te lopen, niet te schrikken van langsrijdende brommers e.d. en de bazen leren om de hond goed te begeleiden en de voetzolen van de hond op de juiste wijze te tonen. De cursus is zowel voor grote als kleine honden.

Thuis trainen
Iedere deelnemer van de cursus ontvangt aan het begin van de cursus een trainingsschema. Het trainingsschema houdt in dat er gedurende ongeveer 2 maanden, vrijwel iedere dag met de hond gefietst dient te worden. In deze 2 maanden fiets je wel rond de 330 km met je hond! Dit is iets waarmee je van tevoren rekening mee moet houden.

Het trainingsschema is zo opgesteld, dat de conditie en de sterkte van de voetzolen van de hond langzaam opgebouwd wordt. De cursus is om aanwijzingen te krijgen van de trainers, maar alleen de baas kan, door het trainingsschema te volgen, de cursus goed afronden. Let u er wel op dat uw hond op de dag van het examen niet jonger is dan 16 maanden en niet ouder is dan 6 jaar.

Let op
Op dit moment is er te weinig animo voor deze cursus. U kunt zich er niet voor inschrijven.
Heeft u echter wel interesse dan horen wij dat graag…

2 months 1 week ago

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar nr. 8/2018 Special Dag van de Hond Met deze keer een foto impressie van de activiteiten bij de aan gesloten verenigingen.

Raadar nr. 8/2018 Special Dag van de Hond

2 months 2 weeks ago

Afgelopen zondag is tijdens de algemene leden vergadering Mirjam van Ewijk benoemd tot Lid van Verdienste. Mirjam is ruim 25 jaar actief binnen de vereniging, ze heeft heel veel functies bekleed. Mirjam van harte gefeliciteerd met deze prachtige titel. We zijn erg blij met je geweldige inzet! Hieronder de speld die ze bij de huldiging heeft ontvangen!

2 months 3 weeks ago

Afgelopen zondag 27 mei is er bij KVN een Debutantenwedstrijd georganiseerd. Het is een zeer succesvol evenement geweest. We hadden prachtig weer en vele bezoekers. Er waren erg veel medewerkers in touw om er een geslaagde dag van te maken. Vanaf deze kant iedereen nogmaals bedankt voor de inzet.
Er is een heel album met foto's toegevoegd, heb jij nog leuke foto's gemaakt deel ze dan even, dan kunnen we die ook toevoegen.

Workshop Agility door Lise-Irene Hansen

Raadar Special – World Dog Show 2018