Uithoudings Vermogen

U.V. staat voor Uithoudings Vermogen. Op het examen moet de hond 20 km naast de fiets kunnen lopen met een snelheid die ligt tussen de 12 en 15 km per uur. Daarna moet de hond nog enkele gehoorzaamheidsoefeningen doen om te laten zien dat hij niet oververmoeid is geraakt. De 20 km is verdeeld in 3 gedeelten. Eerst wordt er 8 km gefietst, waarna er 15 minuten pauze gehouden wordt. Het tweede gedeelte is 7 km, waarna een rustpauze is van 20 minuten. Het laatste gedeelte is 5 km. Tussen het fietsen en de gehoorzaamheidsoefeningen is een pauze van 15 minuten. Tijdens het examen worden de honden gecontroleerd op oververmoeidheid en het doorslijten van de voetzolen. Het examen wordt afgenomen door een keurmeester van de Commissie Werkhonden. Het diploma is een officieel erkend diploma.

uvterrierDe cursus
Het zal duidelijk zijn dat je niet zomaar met een ongetrainde hond 20 km kunt gaan fietsen. Dit moet heel rustig opgebouwd worden. In de cursus leren de honden netjes rechts naast de fiets te lopen, niet te schrikken van langsrijdende brommers e.d. en de bazen leren om de hond goed te begeleiden en de voetzolen van de hond op de juiste wijze te tonen. De cursus is zowel voor grote als kleine honden.

Thuis trainen
Iedere deelnemer van de cursus ontvangt aan het begin van de cursus een trainingsschema. Het trainingsschema houdt in dat er gedurende ongeveer 2 maanden, vrijwel iedere dag met de hond gefietst dient te worden. In deze 2 maanden fiets je wel rond de 330 km met je hond! Dit is iets waarmee je van tevoren rekening mee moet houden.

Het trainingsschema is zo opgesteld, dat de conditie en de sterkte van de voetzolen van de hond langzaam opgebouwd wordt. De cursus is om aanwijzingen te krijgen van de trainers, maar alleen de baas kan, door het trainingsschema te volgen, de cursus goed afronden. Let u er wel op dat uw hond op de dag van het examen niet jonger is dan 16 maanden en niet ouder is dan 6 jaar.

Let op
Op dit moment is er te weinig animo voor deze cursus. U kunt zich er niet voor inschrijven.
Heeft u echter wel interesse dan horen wij dat graag…

Aanstaande vrijdagavond 14 december zal om 20:00 uur de diploma en prijsuitreiking plaatsvinden van seizoen 2018-II. Iedereen die aan één van de cursussen heeft deelgenomen is van harte welkom om zijn diploma in ontvangst te nemen.

Na het officiële gedeelte is er alle ruimte om terug te kijken naar de gebeurtenissen tijdens de lessen.

Tot vrijdag!

Op zaterdag zal de inschrijving open gaan voor het seizoen 2019-I.
We gaan op dat moment gebruikmaken van iets gewijzigde inschrijfformulieren en onze nieuwe software
voor de ledenadministratie. Voor het schakelen tussen de oude en nieuwe manier is iets meer tijd nodig, daarom niet vrijdagavond maar pas in loop van de zaterdag.

Zodra de inschrijving is geopend zal hier een berichtje van verschijnen op de Website en op Facebook

Altijd al een keer samen met je hond een biertje willen drinken?

Brewdog lanceert hondenbier | SubWoofer IPA

Diploma uitreiking seizoen 2018-II

Snuffelworkshop Flyball

Deze winter extra Hooperslessen