Kynologenvereniging Nieuwegein

Uithoudings Vermogen

U.V. staat voor Uithoudings Vermogen. Op het examen moet de hond 20 km naast de fiets kunnen lopen met een snelheid die ligt tussen de 12 en 15 km per uur. Daarna moet de hond nog enkele gehoorzaamheidsoefeningen doen om te laten zien dat hij niet oververmoeid is geraakt. De 20 km is verdeeld in 3 gedeelten. Eerst wordt er 8 km gefietst, waarna er 15 minuten pauze gehouden wordt. Het tweede gedeelte is 7 km, waarna een rustpauze is van 20 minuten. Het laatste gedeelte is 5 km. Tussen het fietsen en de gehoorzaamheidsoefeningen is een pauze van 15 minuten. Tijdens het examen worden de honden gecontroleerd op oververmoeidheid en het doorslijten van de voetzolen. Het examen wordt afgenomen door een keurmeester van de Commissie Werkhonden. Het diploma is een officieel erkend diploma.

uvterrierDe cursus
Het zal duidelijk zijn dat je niet zomaar met een ongetrainde hond 20 km kunt gaan fietsen. Dit moet heel rustig opgebouwd worden. In de cursus leren de honden netjes rechts naast de fiets te lopen, niet te schrikken van langsrijdende brommers e.d. en de bazen leren om de hond goed te begeleiden en de voetzolen van de hond op de juiste wijze te tonen. De cursus is zowel voor grote als kleine honden.

Thuis trainen
Iedere deelnemer van de cursus ontvangt aan het begin van de cursus een trainingsschema. Het trainingsschema houdt in dat er gedurende ongeveer 2 maanden, vrijwel iedere dag met de hond gefietst dient te worden. In deze 2 maanden fiets je wel rond de 330 km met je hond! Dit is iets waarmee je van tevoren rekening mee moet houden.

Het trainingsschema is zo opgesteld, dat de conditie en de sterkte van de voetzolen van de hond langzaam opgebouwd wordt. De cursus is om aanwijzingen te krijgen van de trainers, maar alleen de baas kan, door het trainingsschema te volgen, de cursus goed afronden. Let u er wel op dat uw hond op de dag van het examen niet jonger is dan 16 maanden en niet ouder is dan 6 jaar.

Let op
Op dit moment is er te weinig animo voor deze cursus. U kunt zich er niet voor inschrijven.
Heeft u echter wel interesse dan horen wij dat graag…

Zoek


Handig
Contributie
Downloads
E-mailadressen
Inschrijven cursussen
Kalender

Puppytraining
Startlicenties
Terreinregels
Verhuur

Error occured while retrieving the facebook feed

 

Nieuws

Benefietdag K.V.N. op 26 mei 2019 van 11:00 – 16:00

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd.

Aankondiging Dag van de Hond

Prins Petfoods in Veenendaal neemt de Martin Gaus Academie over.

Kortingsbon van Haspels

Nieuws van onze sponsor DogWalkTrail

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd.