Beleid gevaarlijke honden

Beleid rond gevaarlijke honden en honden met onwenselijk gedrag

Het is moeilijk te zeggen wat een gevaarlijke hond is of wat onwenselijk gedrag is. Het zijn relatieve begrippen waar overigens met “common sense” wel heel veel duidelijkheid over te scheppen is.

Uitgangspunt voor het beleid rond gevaarlijke honden en honden met onwenselijk gedrag is te waarborgen dat op en rond de velden van KVN het veilig is voor mens en dier. Dit moet voor, tijdens en na de trainingen en activiteiten het geval zijn.

Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de veiligheid bij KVN. De trainers zorgen voor de uitvoering van het beleid tijdens trainingsuren. De trainers mogen en moeten voor, tijdens en na de trainingen zelfstandig besluiten nemen wanneer dat nodig is voor de veiligheid van mens en dier. Trainers hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid in de uitvoering van het beleid en spreken elkaar er zo nodig op aan wanneer daar aanleiding voor is.

De trainers informeren het bestuur over de incidenten en de genomen (tijdelijke) maatregelen. Het bestuur laat zich vervolgens breed informeren over de gebeurtenissen neemt in overleg met de (hoofd)trainers besluiten die de veiligheid moeten waarborgen. Dit kan gaan in de richting van (dwingend) advies voor gedragsbegeleiding, inzet van hulpmiddelen (zoals muilkorven), tijdelijke ontzegging van de trainingen tot zelfs ontzegging van de toegang tot het terrein van KVN en schorsing van het lidmaatschap.

Op 24 november wordt er een Piet fotoshoot georganiseerd bij KVN.

Van 11:00 tot 15:00 uur is er een fotograaf aanwezig, dus als je op de foto wilt met je hond en Piet kan
dat. Als je even moet wachten op de fotograaf is er een speurtocht en vanaf 13:00 uur een piekenrace
op de SBB baan.

De kosten voor de deelname aan de speurtocht op de piekenrace is 1 euro per keer.

Na de super gambling is er wellicht al een aftekening te zien waar het naartoe gaat dit seizoen. Who is hot and who is not?

Tijd voor de tussenstand.

Bij de lummels in ieder geval geen clean sweep. Haven zorgt wel met een tweede keer een tweede plaats voor verandering van de nummer 1 positie. Ook als je niets wint kan je de competitie winnen, is dat wat we hier gaan zien?

Op maar 2 puntjes achter Haven zien we Charlie die de eerste ronde nog wist te winnen. Een vierde plek is niet voldoende om aan de top te kunnen blijven.

De derde plek blijft onveranderd doordat Nala al twee keer een derde plek gehaald heeft en in de tussenstand die plek ook bewoont.

De grootste winst staat dit keer op naam van Dexter die 3 posities weet te stijgen. Hij wint dan ook de SG. Keep this up!

Bij de ukkies zien we een iets grotere wijziging. Door de SG te winnen weet Gina twee plaatsen op te schuiven en de eerste plek in te nemen. Ze slaat ook gelijk een gat met de nummer twee Dusty van 4 punten, dat wordt werken voor de anderen om weer bij te komen.

Dyno bezet nu de 3e plaats maar heeft wel al 6 punten achterstand, en dat terwijl hij op de eerste plaats stond.

Ook hier een 3 plaatsen stijger en wel Toby door met de winst aan de haal te gaan. Dat lukt hem al met een tweede plek in de SG, chapeau!

Bij de ougies dit keer niet hele gekke wijzigingen in de top. Of wacht ehm…..helemaal totaal geen wijzigingen. Alles stationair en geen enkele winst of verlies. Stacy is bezig met een clean sweep, Ray-cee met een silver sweap en D’oro met een bronze sweap. De gaten worden hier snel groter maar we zijn pas bij het tweede onderdeel dus alles is nog mogelijk (en voor de spanning eigenlijk ook wel leuker).

Hier dus geen mentale winnaar maar gelukkig ook geen mentale verliezer.

Ik zou zeggen op naar de volgende; Eigen Tijd, hoe goed ken jij je hondje (en jezelf). Wie gaat zichzelf overschatten en wie is veel beter dan hij denkt? En natuurlijk, wie heeft er gewoon domweg heeeeeel veel geluk.

Piet fotoshoot 24 november van 11:00 tot 15:00 uur

Nieuws van de Raad van Beheer over de vernieuwde opzet van de KK1 en KK2 cursus