Beleid gevaarlijke honden

Beleid rond gevaarlijke honden en honden met onwenselijk gedrag

Het is moeilijk te zeggen wat een gevaarlijke hond is of wat onwenselijk gedrag is. Het zijn relatieve begrippen waar overigens met “common sense” wel heel veel duidelijkheid over te scheppen is.

Uitgangspunt voor het beleid rond gevaarlijke honden en honden met onwenselijk gedrag is te waarborgen dat op en rond de velden van KVN het veilig is voor mens en dier. Dit moet voor, tijdens en na de trainingen en activiteiten het geval zijn.

Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de veiligheid bij KVN. De trainers zorgen voor de uitvoering van het beleid tijdens trainingsuren. De trainers mogen en moeten voor, tijdens en na de trainingen zelfstandig besluiten nemen wanneer dat nodig is voor de veiligheid van mens en dier. Trainers hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid in de uitvoering van het beleid en spreken elkaar er zo nodig op aan wanneer daar aanleiding voor is.

De trainers informeren het bestuur over de incidenten en de genomen (tijdelijke) maatregelen. Het bestuur laat zich vervolgens breed informeren over de gebeurtenissen neemt in overleg met de (hoofd)trainers besluiten die de veiligheid moeten waarborgen. Dit kan gaan in de richting van (dwingend) advies voor gedragsbegeleiding, inzet van hulpmiddelen (zoals muilkorven), tijdelijke ontzegging van de trainingen tot zelfs ontzegging van de toegang tot het terrein van KVN en schorsing van het lidmaatschap.

3 months 1 week ago

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar nr. 8/2018 Special Dag van de Hond Met deze keer een foto impressie van de activiteiten bij de aan gesloten verenigingen.

Raadar nr. 8/2018 Special Dag van de Hond

3 months 1 week ago

Afgelopen zondag is tijdens de algemene leden vergadering Mirjam van Ewijk benoemd tot Lid van Verdienste. Mirjam is ruim 25 jaar actief binnen de vereniging, ze heeft heel veel functies bekleed. Mirjam van harte gefeliciteerd met deze prachtige titel. We zijn erg blij met je geweldige inzet! Hieronder de speld die ze bij de huldiging heeft ontvangen!

3 months 3 weeks ago

Afgelopen zondag 27 mei is er bij KVN een Debutantenwedstrijd georganiseerd. Het is een zeer succesvol evenement geweest. We hadden prachtig weer en vele bezoekers. Er waren erg veel medewerkers in touw om er een geslaagde dag van te maken. Vanaf deze kant iedereen nogmaals bedankt voor de inzet.
Er is een heel album met foto's toegevoegd, heb jij nog leuke foto's gemaakt deel ze dan even, dan kunnen we die ook toevoegen.

Nazomerwandeling

Raadar nr. 12 augustus 2018