Beleid gevaarlijke honden

Beleid rond gevaarlijke honden en honden met onwenselijk gedrag

Het is moeilijk te zeggen wat een gevaarlijke hond is of wat onwenselijk gedrag is. Het zijn relatieve begrippen waar overigens met “common sense” wel heel veel duidelijkheid over te scheppen is.

Uitgangspunt voor het beleid rond gevaarlijke honden en honden met onwenselijk gedrag is te waarborgen dat op en rond de velden van KVN het veilig is voor mens en dier. Dit moet voor, tijdens en na de trainingen en activiteiten het geval zijn.

Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de veiligheid bij KVN. De trainers zorgen voor de uitvoering van het beleid tijdens trainingsuren. De trainers mogen en moeten voor, tijdens en na de trainingen zelfstandig besluiten nemen wanneer dat nodig is voor de veiligheid van mens en dier. Trainers hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid in de uitvoering van het beleid en spreken elkaar er zo nodig op aan wanneer daar aanleiding voor is.

De trainers informeren het bestuur over de incidenten en de genomen (tijdelijke) maatregelen. Het bestuur laat zich vervolgens breed informeren over de gebeurtenissen neemt in overleg met de (hoofd)trainers besluiten die de veiligheid moeten waarborgen. Dit kan gaan in de richting van (dwingend) advies voor gedragsbegeleiding, inzet van hulpmiddelen (zoals muilkorven), tijdelijke ontzegging van de trainingen tot zelfs ontzegging van de toegang tot het terrein van KVN en schorsing van het lidmaatschap.

Error:(#15) Requires session when calling from a desktop app

Zomerfuncursus 2019