Luis in de pels op hondenshows

Honden Welzijn Team treedt coachend op:
Luis in de pels op hondenshows
Sinds een jaar zijn de mensen van het Honden Welzijn Team niet meer weg te denken van hondenshows en -evenementen, waar zij zo nodig coachend en corrigerend optreden. Ze opereren vriendelijk, maar duidelijk, en werken zo aan meer bewustzijn bij exposanten van do’s en dont’s in de wereld van hondenshows en -tentoonstellingen.

hwzHondvriendelijk
Hondenshows worden in Nederland doorgaans georganiseerd door locale kynologenclubs. Zij hebben hiervoor toestemming nodig van de Raad van Beheer. Aan die toestemming zijn voorwaarden verbonden met betrekking tot gezondheid en welzijn van de dieren. Zo moet er altijd een dierenarts aanwezig zijn, moeten de exposanten aan kunnen tonen dat hun honden de reguliere inentingen hebben gehad, moeten de honden gechipt zijn en tijdens de tentoonstelling op hondvriendelijke wijze worden behandeld. Met name op dit laatste punt letten de mensen van het Honden Welzijn Team.

‘Een valkuil voor veel exposanten is de spanning die met zo’n wedstrijd gepaard gaat. Dan is de neiging er soms om frustratie en onvrede af te reageren op de hond. Dan zijn wij er als de kippen bij om ontsporing te voorkomen. Echte gevallen van dierenmishandeling komen niet of nauwelijks voor op tentoonstellingen. Is dat wel het geval, dan wordt worden weggewerkt. Maar als het standaard wordt gebruikt om de kleur van de hond te verdoezelen, gaat het weer te ver. Het HWT volgt de weg der geleidelijkheid, we geloven niet zo in een radicale aanpak.’

Lees het hele artikel

3 months 1 week ago

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar nr. 8/2018 Special Dag van de Hond Met deze keer een foto impressie van de activiteiten bij de aan gesloten verenigingen.

Raadar nr. 8/2018 Special Dag van de Hond

3 months 1 week ago

Afgelopen zondag is tijdens de algemene leden vergadering Mirjam van Ewijk benoemd tot Lid van Verdienste. Mirjam is ruim 25 jaar actief binnen de vereniging, ze heeft heel veel functies bekleed. Mirjam van harte gefeliciteerd met deze prachtige titel. We zijn erg blij met je geweldige inzet! Hieronder de speld die ze bij de huldiging heeft ontvangen!

3 months 3 weeks ago

Afgelopen zondag 27 mei is er bij KVN een Debutantenwedstrijd georganiseerd. Het is een zeer succesvol evenement geweest. We hadden prachtig weer en vele bezoekers. Er waren erg veel medewerkers in touw om er een geslaagde dag van te maken. Vanaf deze kant iedereen nogmaals bedankt voor de inzet.
Er is een heel album met foto's toegevoegd, heb jij nog leuke foto's gemaakt deel ze dan even, dan kunnen we die ook toevoegen.

Nazomerwandeling

Raadar nr. 12 augustus 2018