Marco Kaptijn

Naam van mijn hond:

Mowglie

Over mij;

Ik woon ondertussen 25 jaar in Nieuwegein, oorspronkelijk kom ik uit Sassenheim in de bollensteek.
Met onze eerste hond Ashley zijn in 2002 voor het eerst bij de KVN komen trainen. Ik ben toen lid gebleven tot en met behendige hond.
Na verloop van tijd en een enkele wedstrijd kreeg ik in de gaten dat Ashley er niet meer zo veel plezier meer in had, dit in combinatie
met tijdgebrek door andere hobby's ben ik er toen weer mee gestopt.

Ondertussen ben ik alweer anderhalf jaar binnen de vereniging actief met mijn grote vriend Mowglie.
Mowglie is in seizoen 2017-II geslaagd voor Gehoorzame hond. We hebben deze twee keer gedaan, overigens net als de Puppytraining Mowglie doet
alles graag 2 keer.
In het nieuwe seizoen ga ik door met de cursus Pre Obedience en we gaan nog een keertje proberen of het gaat lukken met de behendigheid.
Laatste cursus was nog niet een heel groot succes en dat zullen we maar weiden aan een nog iets te snel afgeleiden jonge hond... of was
het toch de baas nog een hoop moet leren. Of wil hij gewoon echt alles 2 keer doen.

Ik woon Nieuwegein in de Galecop, op 10 minuten lopen van de het terrein van de KVN, we wandelen heel graag een rondje over de oude
wielerbaan of langs de geluidswal van de A2, grote kans dat je ons daar tegenkomt.

Ik werk bij de Nederlandse Spoorwegen in de IT en verzorg de website en sta altijd klaar om wat andere taken binnen de vereniging te vervullen

Als je meer van me wil weten moet je mij maar even aanschieten.

Over mijn hond;

Mowglie is een Friese Stabij geboren op 12 mei 2016 in Giesbeek.

Hij heeft nog 7 broers en zusjes en 9 broers en zussen die 2 jaar ouder zijn, allemaal vrolijke echte stabijen.
Wat een feest toen de hele familie vorig jaar bij elkaar was.
De Stabij is een Fries ras met een echt Fries gedrag, wat dat is mag je zelf invullen, voordat ik het weet beledig ik
een hele bevolkingsgroep.

Leukste anecdote tot nu toe bij de KVN was het tijdens de gehoorzame hond pikken van een bakje met snoepjes uit
de een tas langs de kant het veld. Hij heeft hier vervolgens 5 minuten mee rond gerend tussen alle andere hondjes door.
Gelukkig zat het bakje goed dicht en is de les niet geëindigd met een collectief snoepjes feest onder de Katteloop.

Rol binnen de Kynologenvereniging Nieuwegein:

Medewerker voor Website en IT

We denken na om een workshop Dog Dance te organiseren, zou jij hierin interesse hebben?

Wat een leuke deugniet!

Wat jammer dat er toch eerst wordt uitgeweken naar even in het nekvel pakken voordat iemand zich realiseert dat het ook op een leuke manier kan....

Hoe vang jij je hond als hij geen zin heeft om te komen?

Hond legt voetbalwedstrijd in Georgië minutenlang stil

Nieuws van de Raad van Beheer