Orfa Kim Cup

De Orfa Kim Cup is een aanmoedigingsprijs van Kynologenvereniging Nieuwegein. Een vroegere trainer, Frank Wijgmans heeft deze ingesteld (en geschonken) in de jaren ‘90, als herinnering aan zijn Bouvier Orfa Kim. Orfa Kim heeft bij K.V.N. tot op hoge leeftijd meegedraaid, o.a. in het K.V.N.-demo team.

Deze Orfa Kim Cup wordt uitgereikt als daar aanleiding toe is.
Aan het eind van ieder seizoen bespreken de trainers of en zo ja aan wie, de Orfa Kim Cup wordt uitgereikt. Dat kan een combinatie zijn (baas-hond) die bijzonder is opgevallen. Of een combinatie die al enkele malen dezelfde cursus heeft gevolgd en steeds niet kan slagen, of een combinatie met een hond met een bijzondere handicap of problemen die zijn overwonnen, ook kan het gaan om een combinatie die een grote mate van doorzettingsvermogen heeft laten zien. Er zijn vele redenen waarom de Orfa Kim Cup is uitgereikt. Er zijn ook seizoenen dat er naar de mening van de trainers niemand in aanmerking komt voor de Orfa Kim Cup.

De Orfa Kim Cup is in het seizoen 2016-2 weer uitgereikt aan:

Bianca Jacobs met Happy.

Het jury rapport;

Al 3 seizoenen is ze trouw GH cursist bij mij (Femke) in de groep.  De naam van Happy vertelt al hoe Happy is, zoals de meeste boxers zich ook gedragen.  Ze is met de insteek naar de cursus te komen, om te leren en om bij Happy meer rust te krijgen. Een cursist met een zeer positieve instelling. Ze wil heel erg graag leren en volgt heel graag de adviezen van ons op. Ze is altijd vrolijk, staat met weer en wind op het veld en wat baalt ze als ze een avond echt niet kan komen. Om bij ons vervolgens om huiswerk te vragen. Dit alles dus al 3 seizoenen lang.

Ook dit jaar zal ze haar GH examen niet halen. Maar wat zijn ze samen gegroeid. Van een stuiterbal met 0,0 aandacht voor Bianca, achter in een hoekje apart trainend van de groep. Naar nu de aandacht hebben en samen kunnen wandelen in groep. De oefeningen steeds beter leren beheersen. Ze zijn er nog niet, maar wat wil ze graag.  Vorig seizoen nog was ze nog zo trots dat ze zakte voor haar examen met 4 keer een onvoldoende. Waarom? Omdat ze op kon gaan voor hun examen en dat dit inhield dat ze samen enorm gegroeid zijn.

Op 24 november wordt er een Piet fotoshoot georganiseerd bij KVN.

Van 11:00 tot 15:00 uur is er een fotograaf aanwezig, dus als je op de foto wilt met je hond en Piet kan
dat. Als je even moet wachten op de fotograaf is er een speurtocht en vanaf 13:00 uur een piekenrace
op de SBB baan.

De kosten voor de deelname aan de speurtocht op de piekenrace is 1 euro per keer.

Na de super gambling is er wellicht al een aftekening te zien waar het naartoe gaat dit seizoen. Who is hot and who is not?

Tijd voor de tussenstand.

Bij de lummels in ieder geval geen clean sweep. Haven zorgt wel met een tweede keer een tweede plaats voor verandering van de nummer 1 positie. Ook als je niets wint kan je de competitie winnen, is dat wat we hier gaan zien?

Op maar 2 puntjes achter Haven zien we Charlie die de eerste ronde nog wist te winnen. Een vierde plek is niet voldoende om aan de top te kunnen blijven.

De derde plek blijft onveranderd doordat Nala al twee keer een derde plek gehaald heeft en in de tussenstand die plek ook bewoont.

De grootste winst staat dit keer op naam van Dexter die 3 posities weet te stijgen. Hij wint dan ook de SG. Keep this up!

Bij de ukkies zien we een iets grotere wijziging. Door de SG te winnen weet Gina twee plaatsen op te schuiven en de eerste plek in te nemen. Ze slaat ook gelijk een gat met de nummer twee Dusty van 4 punten, dat wordt werken voor de anderen om weer bij te komen.

Dyno bezet nu de 3e plaats maar heeft wel al 6 punten achterstand, en dat terwijl hij op de eerste plaats stond.

Ook hier een 3 plaatsen stijger en wel Toby door met de winst aan de haal te gaan. Dat lukt hem al met een tweede plek in de SG, chapeau!

Bij de ougies dit keer niet hele gekke wijzigingen in de top. Of wacht ehm…..helemaal totaal geen wijzigingen. Alles stationair en geen enkele winst of verlies. Stacy is bezig met een clean sweep, Ray-cee met een silver sweap en D’oro met een bronze sweap. De gaten worden hier snel groter maar we zijn pas bij het tweede onderdeel dus alles is nog mogelijk (en voor de spanning eigenlijk ook wel leuker).

Hier dus geen mentale winnaar maar gelukkig ook geen mentale verliezer.

Ik zou zeggen op naar de volgende; Eigen Tijd, hoe goed ken jij je hondje (en jezelf). Wie gaat zichzelf overschatten en wie is veel beter dan hij denkt? En natuurlijk, wie heeft er gewoon domweg heeeeeel veel geluk.

Piet fotoshoot 24 november van 11:00 tot 15:00 uur

Nieuws van de Raad van Beheer over de vernieuwde opzet van de KK1 en KK2 cursus