Orfa Kim Cup

De Orfa Kim Cup is een aanmoedigingsprijs van Kynologenvereniging Nieuwegein. Een vroegere trainer, Frank Wijgmans heeft deze ingesteld (en geschonken) in de jaren ‘90, als herinnering aan zijn Bouvier Orfa Kim. Orfa Kim heeft bij K.V.N. tot op hoge leeftijd meegedraaid, o.a. in het K.V.N.-demo team.

Deze Orfa Kim Cup wordt uitgereikt als daar aanleiding toe is.
Aan het eind van ieder seizoen bespreken de trainers of en zo ja aan wie, de Orfa Kim Cup wordt uitgereikt. Dat kan een combinatie zijn (baas-hond) die bijzonder is opgevallen. Of een combinatie die al enkele malen dezelfde cursus heeft gevolgd en steeds niet kan slagen, of een combinatie met een hond met een bijzondere handicap of problemen die zijn overwonnen, ook kan het gaan om een combinatie die een grote mate van doorzettingsvermogen heeft laten zien. Er zijn vele redenen waarom de Orfa Kim Cup is uitgereikt. Er zijn ook seizoenen dat er naar de mening van de trainers niemand in aanmerking komt voor de Orfa Kim Cup.

De Orfa Kim Cup is in het seizoen 2016-2 weer uitgereikt aan:

Bianca Jacobs met Happy.

Het jury rapport;

Al 3 seizoenen is ze trouw GH cursist bij mij (Femke) in de groep.  De naam van Happy vertelt al hoe Happy is, zoals de meeste boxers zich ook gedragen.  Ze is met de insteek naar de cursus te komen, om te leren en om bij Happy meer rust te krijgen. Een cursist met een zeer positieve instelling. Ze wil heel erg graag leren en volgt heel graag de adviezen van ons op. Ze is altijd vrolijk, staat met weer en wind op het veld en wat baalt ze als ze een avond echt niet kan komen. Om bij ons vervolgens om huiswerk te vragen. Dit alles dus al 3 seizoenen lang.

Ook dit jaar zal ze haar GH examen niet halen. Maar wat zijn ze samen gegroeid. Van een stuiterbal met 0,0 aandacht voor Bianca, achter in een hoekje apart trainend van de groep. Naar nu de aandacht hebben en samen kunnen wandelen in groep. De oefeningen steeds beter leren beheersen. Ze zijn er nog niet, maar wat wil ze graag.  Vorig seizoen nog was ze nog zo trots dat ze zakte voor haar examen met 4 keer een onvoldoende. Waarom? Omdat ze op kon gaan voor hun examen en dat dit inhield dat ze samen enorm gegroeid zijn.

Het is supergezellig en gelukkig zit het weer goed mee!

En wederom met excuses voor de vertraging hierbij ook de laatste tussenstand na de Handlers keuze

Met excuses voor de vertraging hierbij de uitslag van de Handlers keuze

Zomerfuncursus 2018

Catalogus voor de behendigheidswedstrijd voor debutanten op 27 mei

Hilarische Spelletjesdag 2018

Workshop massage bij honden

Vrijwilligers gezocht voor de Debutantenwedstrijd

Debutantenwedstrijd behendigheid

Raadar nr. 6 – maart 2018

Uitnodiging (opfris)training algemene voedingsleer en vers vlees, meld u nu aan!