Orfa Kim Cup

De Orfa Kim Cup is een aanmoedigingsprijs van Kynologenvereniging Nieuwegein. Een vroegere trainer, Frank Wijgmans heeft deze ingesteld (en geschonken) in de jaren ‘90, als herinnering aan zijn Bouvier Orfa Kim. Orfa Kim heeft bij K.V.N. tot op hoge leeftijd meegedraaid, o.a. in het K.V.N.-demo team.

Deze Orfa Kim Cup wordt uitgereikt als daar aanleiding toe is.
Aan het eind van ieder seizoen bespreken de trainers of en zo ja aan wie, de Orfa Kim Cup wordt uitgereikt. Dat kan een combinatie zijn (baas-hond) die bijzonder is opgevallen. Of een combinatie die al enkele malen dezelfde cursus heeft gevolgd en steeds niet kan slagen, of een combinatie met een hond met een bijzondere handicap of problemen die zijn overwonnen, ook kan het gaan om een combinatie die een grote mate van doorzettingsvermogen heeft laten zien. Er zijn vele redenen waarom de Orfa Kim Cup is uitgereikt. Er zijn ook seizoenen dat er naar de mening van de trainers niemand in aanmerking komt voor de Orfa Kim Cup.

De Orfa Kim Cup is in het seizoen 2016-2 weer uitgereikt aan:

Bianca Jacobs met Happy.

Het jury rapport;

Al 3 seizoenen is ze trouw GH cursist bij mij (Femke) in de groep.  De naam van Happy vertelt al hoe Happy is, zoals de meeste boxers zich ook gedragen.  Ze is met de insteek naar de cursus te komen, om te leren en om bij Happy meer rust te krijgen. Een cursist met een zeer positieve instelling. Ze wil heel erg graag leren en volgt heel graag de adviezen van ons op. Ze is altijd vrolijk, staat met weer en wind op het veld en wat baalt ze als ze een avond echt niet kan komen. Om bij ons vervolgens om huiswerk te vragen. Dit alles dus al 3 seizoenen lang.

Ook dit jaar zal ze haar GH examen niet halen. Maar wat zijn ze samen gegroeid. Van een stuiterbal met 0,0 aandacht voor Bianca, achter in een hoekje apart trainend van de groep. Naar nu de aandacht hebben en samen kunnen wandelen in groep. De oefeningen steeds beter leren beheersen. Ze zijn er nog niet, maar wat wil ze graag.  Vorig seizoen nog was ze nog zo trots dat ze zakte voor haar examen met 4 keer een onvoldoende. Waarom? Omdat ze op kon gaan voor hun examen en dat dit inhield dat ze samen enorm gegroeid zijn.

1 month 1 week ago

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar nr. 8/2018 Special Dag van de Hond Met deze keer een foto impressie van de activiteiten bij de aan gesloten verenigingen.

1 month 1 week ago

Afgelopen zondag is tijdens de algemene leden vergadering Mirjam van Ewijk benoemd tot Lid van Verdienste. Mirjam is ruim 25 jaar actief binnen de vereniging, ze heeft heel veel functies bekleed. Mirjam van harte gefeliciteerd met deze prachtige titel. We zijn erg blij met je geweldige inzet! Hieronder de speld die ze bij de huldiging heeft ontvangen!

1 month 2 weeks ago

Afgelopen zondag 27 mei is er bij KVN een Debutantenwedstrijd georganiseerd. Het is een zeer succesvol evenement geweest. We hadden prachtig weer en vele bezoekers. Er waren erg veel medewerkers in touw om er een geslaagde dag van te maken. Vanaf deze kant iedereen nogmaals bedankt voor de inzet.
Er is een heel album met foto's toegevoegd, heb jij nog leuke foto's gemaakt deel ze dan even, dan kunnen we die ook toevoegen.

Nazomerwandeling

De nieuwste editie van Raadar

Diploma uitreiking 2018-I

Zondag 26 augustus een U.F.O Dogfrisbee wedstrijd plaats bij KVNieuwegein