Iedereen die een wedstrijd voor G. & G., Flyball of Behendigheid wil lopen, heeft daarvoor (per hond) een startlicentie nodig.
Het maakt niet uit of dat voor één wedstrijd is of voor meerdere wedstrijden. Je kunt niet inschrijven voor een wedstrijd als je geen licentienummer hebt.

De procedure voor het aanvragen van een startlicentie of verlenging daarvan is bekend gemaakt door cynophilia en de raad van beheer.
Het was tot voor kort zo dat de sporter een startlicentie aanvroeg via de vereniging waarvan hij of zij lid was, vanaf 3 maart 2014 dient iedere sporter online een eigen account aan te maken, waarna men een startlicentie kan aanvragen.

Bij deze aanvraag dient de sporter overigens nog steeds, zoals het voorheen ook gebruikelijk was, aan te geven van welke vereniging hij/zij lid is en vindt er achteraf een controle plaats.

Cynophilia geeft aan dat dit een groot voordeel is voor de sporter. Deze kan zelf zijn account vullen en up to date houden. Deze nieuwe manier van werken zal bijdragen aan een grote efficiencyslag omdat naar verwachting achteraf minder wijzigingen doorgevoerd hoeven te worden doordat een tussenlaag wordt weg gesneden.

Via een de website van Cynophilia kunt u een startlicentie aanvragen.
Bij het aanmaken van een account wordt een lidmaatschapsnummer gevraagd. Als u dit een eerste keer invult dan dient u hier 4 maal een nul te noteren.

Nieuwe startlicenties die al zijn aangevraagd op de oude methode, worden nog op die manier afgehandeld. Vanaf maandag 3 maart worden er geen nieuwe licentieaanvragen meer in behandeling genomen via de oude methode.

Voor de hond heb je in eerste instantie een werkboekje of rashondenlogboek nodig.
Een werkboekje heb je nodig als je een hond hebt zonder stamboom. Dit werkhondenboekje kan je aanvragen bij Cynophilia.
Een rashondenlogboek geldt voor een hond met een stamboom. Dit rashondenlogboek is aan te vragen bij de Raad van Beheer.

De kosten voor het aanvragen van een NIEUWE startlicentie zijn €15,00 per licentie.

Op 24 november wordt er een Piet fotoshoot georganiseerd bij KVN.

Van 11:00 tot 15:00 uur is er een fotograaf aanwezig, dus als je op de foto wilt met je hond en Piet kan
dat. Als je even moet wachten op de fotograaf is er een speurtocht en vanaf 13:00 uur een piekenrace
op de SBB baan.

De kosten voor de deelname aan de speurtocht op de piekenrace is 1 euro per keer.

Na de super gambling is er wellicht al een aftekening te zien waar het naartoe gaat dit seizoen. Who is hot and who is not?

Tijd voor de tussenstand.

Bij de lummels in ieder geval geen clean sweep. Haven zorgt wel met een tweede keer een tweede plaats voor verandering van de nummer 1 positie. Ook als je niets wint kan je de competitie winnen, is dat wat we hier gaan zien?

Op maar 2 puntjes achter Haven zien we Charlie die de eerste ronde nog wist te winnen. Een vierde plek is niet voldoende om aan de top te kunnen blijven.

De derde plek blijft onveranderd doordat Nala al twee keer een derde plek gehaald heeft en in de tussenstand die plek ook bewoont.

De grootste winst staat dit keer op naam van Dexter die 3 posities weet te stijgen. Hij wint dan ook de SG. Keep this up!

Bij de ukkies zien we een iets grotere wijziging. Door de SG te winnen weet Gina twee plaatsen op te schuiven en de eerste plek in te nemen. Ze slaat ook gelijk een gat met de nummer twee Dusty van 4 punten, dat wordt werken voor de anderen om weer bij te komen.

Dyno bezet nu de 3e plaats maar heeft wel al 6 punten achterstand, en dat terwijl hij op de eerste plaats stond.

Ook hier een 3 plaatsen stijger en wel Toby door met de winst aan de haal te gaan. Dat lukt hem al met een tweede plek in de SG, chapeau!

Bij de ougies dit keer niet hele gekke wijzigingen in de top. Of wacht ehm…..helemaal totaal geen wijzigingen. Alles stationair en geen enkele winst of verlies. Stacy is bezig met een clean sweep, Ray-cee met een silver sweap en D’oro met een bronze sweap. De gaten worden hier snel groter maar we zijn pas bij het tweede onderdeel dus alles is nog mogelijk (en voor de spanning eigenlijk ook wel leuker).

Hier dus geen mentale winnaar maar gelukkig ook geen mentale verliezer.

Ik zou zeggen op naar de volgende; Eigen Tijd, hoe goed ken jij je hondje (en jezelf). Wie gaat zichzelf overschatten en wie is veel beter dan hij denkt? En natuurlijk, wie heeft er gewoon domweg heeeeeel veel geluk.

Piet fotoshoot 24 november van 11:00 tot 15:00 uur

Nieuws van de Raad van Beheer over de vernieuwde opzet van de KK1 en KK2 cursus