Iedereen die een wedstrijd voor G. & G., Flyball of Behendigheid wil lopen, heeft daarvoor (per hond) een startlicentie nodig.
Het maakt niet uit of dat voor één wedstrijd is of voor meerdere wedstrijden. Je kunt niet inschrijven voor een wedstrijd als je geen licentienummer hebt.

De procedure voor het aanvragen van een startlicentie of verlenging daarvan is bekend gemaakt door cynophilia en de raad van beheer.
Het was tot voor kort zo dat de sporter een startlicentie aanvroeg via de vereniging waarvan hij of zij lid was, vanaf 3 maart 2014 dient iedere sporter online een eigen account aan te maken, waarna men een startlicentie kan aanvragen.

Bij deze aanvraag dient de sporter overigens nog steeds, zoals het voorheen ook gebruikelijk was, aan te geven van welke vereniging hij/zij lid is en vindt er achteraf een controle plaats.

Cynophilia geeft aan dat dit een groot voordeel is voor de sporter. Deze kan zelf zijn account vullen en up to date houden. Deze nieuwe manier van werken zal bijdragen aan een grote efficiencyslag omdat naar verwachting achteraf minder wijzigingen doorgevoerd hoeven te worden doordat een tussenlaag wordt weg gesneden.

Via een de website van Cynophilia kunt u een startlicentie aanvragen.
Bij het aanmaken van een account wordt een lidmaatschapsnummer gevraagd. Als u dit een eerste keer invult dan dient u hier 4 maal een nul te noteren.

Nieuwe startlicenties die al zijn aangevraagd op de oude methode, worden nog op die manier afgehandeld. Vanaf maandag 3 maart worden er geen nieuwe licentieaanvragen meer in behandeling genomen via de oude methode.

Voor de hond heb je in eerste instantie een werkboekje of rashondenlogboek nodig.
Een werkboekje heb je nodig als je een hond hebt zonder stamboom. Dit werkhondenboekje kan je aanvragen bij Cynophilia.
Een rashondenlogboek geldt voor een hond met een stamboom. Dit rashondenlogboek is aan te vragen bij de Raad van Beheer.

De kosten voor het aanvragen van een NIEUWE startlicentie zijn €15,00 per licentie.

3 months 1 week ago

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar nr. 8/2018 Special Dag van de Hond Met deze keer een foto impressie van de activiteiten bij de aan gesloten verenigingen.

Raadar nr. 8/2018 Special Dag van de Hond

3 months 1 week ago

Afgelopen zondag is tijdens de algemene leden vergadering Mirjam van Ewijk benoemd tot Lid van Verdienste. Mirjam is ruim 25 jaar actief binnen de vereniging, ze heeft heel veel functies bekleed. Mirjam van harte gefeliciteerd met deze prachtige titel. We zijn erg blij met je geweldige inzet! Hieronder de speld die ze bij de huldiging heeft ontvangen!

3 months 3 weeks ago

Afgelopen zondag 27 mei is er bij KVN een Debutantenwedstrijd georganiseerd. Het is een zeer succesvol evenement geweest. We hadden prachtig weer en vele bezoekers. Er waren erg veel medewerkers in touw om er een geslaagde dag van te maken. Vanaf deze kant iedereen nogmaals bedankt voor de inzet.
Er is een heel album met foto's toegevoegd, heb jij nog leuke foto's gemaakt deel ze dan even, dan kunnen we die ook toevoegen.

Nazomerwandeling

Raadar nr. 12 augustus 2018