Iedereen die een wedstrijd voor G. & G., Flyball of Behendigheid wil lopen, heeft daarvoor (per hond) een startlicentie nodig.
Het maakt niet uit of dat voor één wedstrijd is of voor meerdere wedstrijden. Je kunt niet inschrijven voor een wedstrijd als je geen licentienummer hebt.

De procedure voor het aanvragen van een startlicentie of verlenging daarvan is bekend gemaakt door cynophilia en de raad van beheer.
Het was tot voor kort zo dat de sporter een startlicentie aanvroeg via de vereniging waarvan hij of zij lid was, vanaf 3 maart 2014 dient iedere sporter online een eigen account aan te maken, waarna men een startlicentie kan aanvragen.

Bij deze aanvraag dient de sporter overigens nog steeds, zoals het voorheen ook gebruikelijk was, aan te geven van welke vereniging hij/zij lid is en vindt er achteraf een controle plaats.

Cynophilia geeft aan dat dit een groot voordeel is voor de sporter. Deze kan zelf zijn account vullen en up to date houden. Deze nieuwe manier van werken zal bijdragen aan een grote efficiencyslag omdat naar verwachting achteraf minder wijzigingen doorgevoerd hoeven te worden doordat een tussenlaag wordt weg gesneden.

Via een de website van Cynophilia kunt u een startlicentie aanvragen.
Bij het aanmaken van een account wordt een lidmaatschapsnummer gevraagd. Als u dit een eerste keer invult dan dient u hier 4 maal een nul te noteren.

Nieuwe startlicenties die al zijn aangevraagd op de oude methode, worden nog op die manier afgehandeld. Vanaf maandag 3 maart worden er geen nieuwe licentieaanvragen meer in behandeling genomen via de oude methode.

Voor de hond heb je in eerste instantie een werkboekje of rashondenlogboek nodig.
Een werkboekje heb je nodig als je een hond hebt zonder stamboom. Dit werkhondenboekje kan je aanvragen bij Cynophilia.
Een rashondenlogboek geldt voor een hond met een stamboom. Dit rashondenlogboek is aan te vragen bij de Raad van Beheer.

De kosten voor het aanvragen van een NIEUWE startlicentie zijn €15,00 per licentie.

19 hours 1 minute ago

Vandaag las ik op facebook een oproep van een oud-cursist die een oplossing zoekt voor haar border collie. Ze is altijd actief met honden geweest maar is momenteel al maanden ziek en heeft nog geen uitzicht op herstel. Ze vindt dat haar hond meer nodig heeft. Ze zou graag willen dat iemand met haar hond gaat trainen zodat de hond gewoon thuis kan blijven wonen. En niet ergens langdurig hoeft te logeren of zelfs herplaatst moet worden. Ze woont in Ijsselstein.
Is er iemand die interesse heeft om zsm met deze goedluisterde onzekere border collie teef te gaan trainen? Stuur mij dan een persoonlijk bericht.

Deze eerste editie van het jaar is een Raadar Special over de Kennis Tour 2019.
Raadar nr. 1 januari 2019

Trainingen Detectie en Praktijkspeuren

Nieuws van Sponsorkliks, pak je voordeel en steun K.V.N.

12 januari: Wandelen, eten en nieuwjaarsborrel

Diploma uitreiking 14 december

De inschrijving is geopend

Snuffelworkshop Flyball