Hoopers

Hoopers is een hondensport die oorspronkelijk vanuit de agility/behendigheid komt. Behendigheid heeft als nadeel dat de sport een behoorlijke lichamelijke belasting vraagt en is dus niet geschikt voor alle honden. Daarvoor hebben ze hoopers ontwikkeld. Deze sport maakt gebruik van hoopers, tonnen en tunnels. De hond niet hoeft te springen of over toestellen te klauteren en het is daarom geschikt voor alle honden. Tevens is hoopers voor de handler minder belastend, aangezien de handler de hond vanuit één positie stuurt.
Aangezien we een bepaalde rust in de lessen willen, mogen honden vanaf een leeftijd van 9 maanden mee doen. Het is fijn als de hond een ‘wacht’ commando beheerst en los van de lijn kan werken.
In de beginnerscursus gaan we de toestellen aanleren, kleine combinaties van toestellen maken en leren om de hond op enige afstand te kunnen sturen. Het doel is dat de combinatie aan het einde van de cursus een klein parcours kan lopen.
In een vervolgcursus gaan we verder met de afstand uitbreiden, een aantal nieuwe technische onderdelen aanleren en kijken we naar de individuele leerpunten.
Ook dit seizoen zal de hoopers weer op zondagochtend gegeven worden. Bij voldoende aanmeldingen zijn er drie groepen, startende om 10, 11 en 12 uur. De groepen worden op niveau ingedeeld.

1 month 1 week ago

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar nr. 8/2018 Special Dag van de Hond Met deze keer een foto impressie van de activiteiten bij de aan gesloten verenigingen.

1 month 2 weeks ago

Afgelopen zondag is tijdens de algemene leden vergadering Mirjam van Ewijk benoemd tot Lid van Verdienste. Mirjam is ruim 25 jaar actief binnen de vereniging, ze heeft heel veel functies bekleed. Mirjam van harte gefeliciteerd met deze prachtige titel. We zijn erg blij met je geweldige inzet! Hieronder de speld die ze bij de huldiging heeft ontvangen!

1 month 3 weeks ago

Afgelopen zondag 27 mei is er bij KVN een Debutantenwedstrijd georganiseerd. Het is een zeer succesvol evenement geweest. We hadden prachtig weer en vele bezoekers. Er waren erg veel medewerkers in touw om er een geslaagde dag van te maken. Vanaf deze kant iedereen nogmaals bedankt voor de inzet.
Er is een heel album met foto's toegevoegd, heb jij nog leuke foto's gemaakt deel ze dan even, dan kunnen we die ook toevoegen.

Ondertussen in het Clubhuis

Nazomerwandeling

De nieuwste editie van Raadar

Diploma uitreiking 2018-I