Ringtraining

Wat is ringtraining nou eigenlijk precies?
Ringtraining houdt in het leren voorbrengen van je hond voor een clubmatch, tentoonstelling of een kampioenschapsclubmatch.

Het voorbrengen
U wordt geleerd wat het juiste tempo voor u en uw hond is om de hond in draf te laten lopen. De snelheid van het lopen kan per ras verschillen. Als je met je hond loopt moet de riem in een lusje hangen en de hond moet, gezien het ras, een goed gangwerk laten zien. Tijdens een tentoonstelling kan de keurmeester je vragen eerst in een cirkel te lopen en vervolgens een driehoek of triangel te lopen. Dit om het gangwerk van je hond te beoordelen.

Staan
U wordt geleerd om uw hond op commando mooi in stand neer te zetten. Dit voor de keurmeester om een compleet beeld te krijgen van je hond.

Gebit
U wordt geleerd om op een juiste manier het gebit van uw hond te tonen. Tijdens een tentoonstelling zal meestal het gebit door de keurmeester worden bekeken. Dus ook hier zal aandacht aan worden besteed.

Betasten
De hond zal geleerd worden dat een “vreemde” hem of haar betast. Tijdens het betasten moet de hond zo rustig mogelijk blijven staan zonder naar de keurmeester te bijten of te grommen. Afhankelijk van het ras wordt er een tafel gebruikt meestal voor de kleinere honden.

Tot ziens op één van onze cursussen tijdens het voor- of najaarsseizoen.

Ringtraining 1 les
Kosten: €6,- Cursusdag: dinsdag, om de week Inschrijven
Ringtraining 6 lessen
Kosten: €25,- Cursusdag: dinsdag, om de week Inschrijven

En wederom met excuses voor de vertraging hierbij ook de laatste tussenstand na de Handlers keuze

21 hours 25 seconds ago

Met excuses voor de vertraging hierbij de uitslag van de Handlers keuze

Na het grote succes van de zomerfuncursus in 2017 is er besloten om dit weer te herhalen. De zomerfuncursus bestaat uit 6 onderdelen, wat je precies op welke datum gaat doen is nog een verrassing. Wat we wel al weten zijn de zaterdagen waarop de cursus gegeven zal worden. Het gaat om de volgende dagen 30 juni, 7 juli, 21 Juli, 4 Augustus, 11 Augustus. [ 130 more words ]

Zomerfuncursus 2018

Catalogus voor de behendigheidswedstrijd voor debutanten op 27 mei

Hilarische Spelletjesdag 2018

Workshop massage bij honden

Vrijwilligers gezocht voor de Debutantenwedstrijd

Debutantenwedstrijd behendigheid

Raadar nr. 6 – maart 2018

Uitnodiging (opfris)training algemene voedingsleer en vers vlees, meld u nu aan!