Ringtraining

Wat is ringtraining nou eigenlijk precies?
Ringtraining houdt in het leren voorbrengen van je hond voor een clubmatch, tentoonstelling of een kampioenschapsclubmatch.

Het voorbrengen
U wordt geleerd wat het juiste tempo voor u en uw hond is om de hond in draf te laten lopen. De snelheid van het lopen kan per ras verschillen. Als je met je hond loopt moet de riem in een lusje hangen en de hond moet, gezien het ras, een goed gangwerk laten zien. Tijdens een tentoonstelling kan de keurmeester je vragen eerst in een cirkel te lopen en vervolgens een driehoek of triangel te lopen. Dit om het gangwerk van je hond te beoordelen.

Staan
U wordt geleerd om uw hond op commando mooi in stand neer te zetten. Dit voor de keurmeester om een compleet beeld te krijgen van je hond.

Gebit
U wordt geleerd om op een juiste manier het gebit van uw hond te tonen. Tijdens een tentoonstelling zal meestal het gebit door de keurmeester worden bekeken. Dus ook hier zal aandacht aan worden besteed.

Betasten
De hond zal geleerd worden dat een “vreemde” hem of haar betast. Tijdens het betasten moet de hond zo rustig mogelijk blijven staan zonder naar de keurmeester te bijten of te grommen. Afhankelijk van het ras wordt er een tafel gebruikt meestal voor de kleinere honden.

Tot ziens op één van onze cursussen tijdens het voor- of najaarsseizoen.

Ringtraining 1 les
Kosten: €6,- Cursusdag: dinsdag, om de week Inschrijven
Ringtraining 6 lessen
Kosten: €25,- Cursusdag: dinsdag, om de week Inschrijven

1 month 1 week ago

De nieuwste editie van Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, is gepubliceerd. Raadar nr. 8/2018 Special Dag van de Hond Met deze keer een foto impressie van de activiteiten bij de aan gesloten verenigingen.

1 month 2 weeks ago

Afgelopen zondag is tijdens de algemene leden vergadering Mirjam van Ewijk benoemd tot Lid van Verdienste. Mirjam is ruim 25 jaar actief binnen de vereniging, ze heeft heel veel functies bekleed. Mirjam van harte gefeliciteerd met deze prachtige titel. We zijn erg blij met je geweldige inzet! Hieronder de speld die ze bij de huldiging heeft ontvangen!

1 month 3 weeks ago

Afgelopen zondag 27 mei is er bij KVN een Debutantenwedstrijd georganiseerd. Het is een zeer succesvol evenement geweest. We hadden prachtig weer en vele bezoekers. Er waren erg veel medewerkers in touw om er een geslaagde dag van te maken. Vanaf deze kant iedereen nogmaals bedankt voor de inzet.
Er is een heel album met foto's toegevoegd, heb jij nog leuke foto's gemaakt deel ze dan even, dan kunnen we die ook toevoegen.

Ondertussen in het Clubhuis

Nazomerwandeling

De nieuwste editie van Raadar

Diploma uitreiking 2018-I