Ringtraining

Wat is ringtraining nou eigenlijk precies?
Ringtraining houdt in het leren voorbrengen van je hond voor een clubmatch, tentoonstelling of een kampioenschapsclubmatch.

Het voorbrengen
U wordt geleerd wat het juiste tempo voor u en uw hond is om de hond in draf te laten lopen. De snelheid van het lopen kan per ras verschillen. Als je met je hond loopt moet de riem in een lusje hangen en de hond moet, gezien het ras, een goed gangwerk laten zien. Tijdens een tentoonstelling kan de keurmeester je vragen eerst in een cirkel te lopen en vervolgens een driehoek of triangel te lopen. Dit om het gangwerk van je hond te beoordelen.

Staan
U wordt geleerd om uw hond op commando mooi in stand neer te zetten. Dit voor de keurmeester om een compleet beeld te krijgen van je hond.

Gebit
U wordt geleerd om op een juiste manier het gebit van uw hond te tonen. Tijdens een tentoonstelling zal meestal het gebit door de keurmeester worden bekeken. Dus ook hier zal aandacht aan worden besteed.

Betasten
De hond zal geleerd worden dat een “vreemde” hem of haar betast. Tijdens het betasten moet de hond zo rustig mogelijk blijven staan zonder naar de keurmeester te bijten of te grommen. Afhankelijk van het ras wordt er een tafel gebruikt meestal voor de kleinere honden.

Tot ziens op één van onze cursussen tijdens het voor- of najaarsseizoen.

Ringtraining 1 les
Kosten: €6,- Cursusdag: dinsdag, om de week Inschrijven
Ringtraining 6 lessen
Kosten: €25,- Cursusdag: dinsdag, om de week Inschrijven

Op 24 november wordt er een Piet fotoshoot georganiseerd bij KVN.

Van 11:00 tot 15:00 uur is er een fotograaf aanwezig, dus als je op de foto wilt met je hond en Piet kan
dat. Als je even moet wachten op de fotograaf is er een speurtocht en vanaf 13:00 uur een piekenrace
op de SBB baan.

De kosten voor de deelname aan de speurtocht op de piekenrace is 1 euro per keer.

Na de super gambling is er wellicht al een aftekening te zien waar het naartoe gaat dit seizoen. Who is hot and who is not?

Tijd voor de tussenstand.

Bij de lummels in ieder geval geen clean sweep. Haven zorgt wel met een tweede keer een tweede plaats voor verandering van de nummer 1 positie. Ook als je niets wint kan je de competitie winnen, is dat wat we hier gaan zien?

Op maar 2 puntjes achter Haven zien we Charlie die de eerste ronde nog wist te winnen. Een vierde plek is niet voldoende om aan de top te kunnen blijven.

De derde plek blijft onveranderd doordat Nala al twee keer een derde plek gehaald heeft en in de tussenstand die plek ook bewoont.

De grootste winst staat dit keer op naam van Dexter die 3 posities weet te stijgen. Hij wint dan ook de SG. Keep this up!

Bij de ukkies zien we een iets grotere wijziging. Door de SG te winnen weet Gina twee plaatsen op te schuiven en de eerste plek in te nemen. Ze slaat ook gelijk een gat met de nummer twee Dusty van 4 punten, dat wordt werken voor de anderen om weer bij te komen.

Dyno bezet nu de 3e plaats maar heeft wel al 6 punten achterstand, en dat terwijl hij op de eerste plaats stond.

Ook hier een 3 plaatsen stijger en wel Toby door met de winst aan de haal te gaan. Dat lukt hem al met een tweede plek in de SG, chapeau!

Bij de ougies dit keer niet hele gekke wijzigingen in de top. Of wacht ehm…..helemaal totaal geen wijzigingen. Alles stationair en geen enkele winst of verlies. Stacy is bezig met een clean sweep, Ray-cee met een silver sweap en D’oro met een bronze sweap. De gaten worden hier snel groter maar we zijn pas bij het tweede onderdeel dus alles is nog mogelijk (en voor de spanning eigenlijk ook wel leuker).

Hier dus geen mentale winnaar maar gelukkig ook geen mentale verliezer.

Ik zou zeggen op naar de volgende; Eigen Tijd, hoe goed ken jij je hondje (en jezelf). Wie gaat zichzelf overschatten en wie is veel beter dan hij denkt? En natuurlijk, wie heeft er gewoon domweg heeeeeel veel geluk.

Piet fotoshoot 24 november van 11:00 tot 15:00 uur

Nieuws van de Raad van Beheer over de vernieuwde opzet van de KK1 en KK2 cursus