Ringtraining

Wat is ringtraining nou eigenlijk precies?
Ringtraining houdt in het leren voorbrengen van je hond voor een clubmatch, tentoonstelling of een kampioenschapsclubmatch.

Het voorbrengen
U wordt geleerd wat het juiste tempo voor u en uw hond is om de hond in draf te laten lopen. De snelheid van het lopen kan per ras verschillen. Als je met je hond loopt moet de riem in een lusje hangen en de hond moet, gezien het ras, een goed gangwerk laten zien. Tijdens een tentoonstelling kan de keurmeester je vragen eerst in een cirkel te lopen en vervolgens een driehoek of triangel te lopen. Dit om het gangwerk van je hond te beoordelen.

Staan
U wordt geleerd om uw hond op commando mooi in stand neer te zetten. Dit voor de keurmeester om een compleet beeld te krijgen van je hond.

Gebit
U wordt geleerd om op een juiste manier het gebit van uw hond te tonen. Tijdens een tentoonstelling zal meestal het gebit door de keurmeester worden bekeken. Dus ook hier zal aandacht aan worden besteed.

Betasten
De hond zal geleerd worden dat een “vreemde” hem of haar betast. Tijdens het betasten moet de hond zo rustig mogelijk blijven staan zonder naar de keurmeester te bijten of te grommen. Afhankelijk van het ras wordt er een tafel gebruikt meestal voor de kleinere honden.

Tot ziens op één van onze cursussen tijdens het voor- of najaarsseizoen.

Naar de inschrijfpagina

Vandaag las ik op facebook een oproep van een oud-cursist die een oplossing zoekt voor haar border collie. Ze is altijd actief met honden geweest maar is momenteel al maanden ziek en heeft nog geen uitzicht op herstel. Ze vindt dat haar hond meer nodig heeft. Ze zou graag willen dat iemand met haar hond gaat trainen zodat de hond gewoon thuis kan blijven wonen. En niet ergens langdurig hoeft te logeren of zelfs herplaatst moet worden. Ze woont in Ijsselstein.
Is er iemand die interesse heeft om zsm met deze goedluisterde onzekere border collie teef te gaan trainen? Stuur mij dan een persoonlijk bericht.

Deze eerste editie van het jaar is een Raadar Special over de Kennis Tour 2019.
Raadar nr. 1 januari 2019

Trainingen Detectie en Praktijkspeuren

Nieuws van Sponsorkliks, pak je voordeel en steun K.V.N.

12 januari: Wandelen, eten en nieuwjaarsborrel

Diploma uitreiking 14 december

De inschrijving is geopend

Snuffelworkshop Flyball